שתף קטע נבחר
 

שר התמ"ת חנך משחטה שתעסיק 600 בדואים

בן אליעזר חנך את משחטת עוף עוז בשגב שלום שתעסיק 600 עובדים באופן ישיר ו-1,200 באופן עקיף. היקף ההשקעה: 170 מיליון שקל. שר התמ"ת: מדינת ישראל פשעה כלפי הבדואים

שר התעשייה, המסחר והתעסוקה, בנימין (פואד) בן אליעזר חנך הבוקר (ג') במסגרת ביקורו בדרום את המפעל החדש "עוף עוז" ("עוף טנא" לשעבר) בישוב שגב שלום בהשתתפות ראשי רשויות נכבדים מהמגזר הבדואי ובעלי המפעל.

 

 

מדובר במפעל חדש אשר יעסוק בשחיטת עופות לתעשיית המזון ואספקתם בעיקר לשוק המקומי. המפעל יעסיק 600 עובדים ישירים וכ-1,200 עובדים עקיפים רובם בני המגזר הבדואי, בהקמתו הושקע כ-170 מיליון שקל. מדובר במפעל מחולל שינוי שיביא לקליטת מרבית המועסקים מהמגזר הבדואי - מה שלא היה בעשרות השנים האחרונות.

 

היקף המענקים בגין השקעה זאת הינו - כ-25 מיליון שקל, במסלול המענקים הרגיל של מרכז ההשקעות. המפעל יחל לפעול תוך מספר חודשים. כרגע נמצא המקום בשלב של עבודות פיתוח וחיבור לתשתיות.

 

עוד חנך שר התמ"ת בן אליעזר יחד עם השר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום את מרכז התעסוקה הראשון במגזר הבדואי, מבין שמונה מרכזים לתעסוקה בישובי הבדואים בנגב. בנוסף חונך היום השר בן אליעזר את אזור תעשייה משותף להבים-רהט-בני שמעון בהשתתפות ראשי הרשויות השותפות בתאגיד התעשייה ותעשיינים.

 

שיעור התעסוקה בקרב הבדואים: 35%

על פי הערכות מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת בראשותו של בני פפרמן, שיעור האבטלה לגברים ונשים במגזר הבדואי עומד על 9% ( גברים - 8% ונשים - 18%).

 

עוד עולה מנתוני מינהל מחקר וכלכלה כי שיעור התעסוקה בקרב הבדואים עומד בממוצע כללי על 35%. מתוך הגברים הבדואים בגילאי 18-67 שיעור הגברים העובדים הינו 60% בעוד ששיעור הנשים הבדואיות העובדות עומד על - 10% .

 

בשנת ההפעלה הראשונה תוקם תשתית למרכז האזורי ולשני מרכזים יישוביים בחורה ובשגב שלום, כאשר במהלך השנים הקרובות יוקמו מרכזי התעסוקה היישוביים בכל שבעת היישובים הבדואים בנגב ובמועצה האזורית אבו-בסמה. המרכז יהיה אחראי לכל נושאי התעסוקה של כלל האוכלוסייה הבדואית בנגב.המרכז יספק סל שירותי תעסוקה (הכשרות מקצועיות, הכוונה וחונכות ליזמות עסקית), תשתית תעסוקתית (טיפול ויעוץ תעסוקתי לאוכלוסיה הבלתי מועסקת ולקהילה, בניית קשרי מעסיקים ומאגרי מידע), מנגנונים תומכי תעסוקה (פתרונות מימון לעסקים קטנים, הסעות, טיפול בילדים, תמרוץ להעסקת נשים) ועוד.

 

המרכזים הינם חלק מהתוכנית האסטרטגית לפיתוח הנגב. הקמתם הינה פרי פיתוח משותף של משרד התמ"ת, המשרד לפיתוח הנגב והגליל וג'וינט ישראל והם מופעלים באמצעות החברה למתנס"ים.

 

"הקמת המפעל - בסיס לקראת השינוי המיוחל"

"האוכלוסייה הבדואית יכולה לתרום רבות לכלכלת ישראל, ועלינו למצות פוטנציאל זה", אמר שר התמ"ת בן אליעזר בדבריו הבוקר. "אחוז ההשתתפות הנמוך של אוכלוסיות אלו בכוח העבודה פוגע לא רק במגזר עצמו אלא גם במשק, בפוטנציאל הצמיחה שלו ומעל לכל בנו כמדינה.

 

"אי-השוויון התעסוקתי ההולך וגובר בין סקטורים אלו לשאר האוכלוסייה מציף סוגיות חברתיות משמעותיות ומסכן את האפשרות של חיים משותפים כאן בישראל. אני מקווה כי הקמת המפעל והפעלת מרכז התעסוקה יהוו את הבסיס לקראת השינוי המיוחל לחיים שוויוניים כאן בארץ ישראל".

 

בן אליעזר אמר עוד: "מדינת ישראל פשעה כלפי הבדואים, והיום אנחנו מתחילים לשלם את חובנו. אני מלווה את בני העדה זה שנים רבות. הם כבר לא צריכים להוכיח את נאמנותם, הם כבר הוכיחו זאת. הדרך להוציאם ממעגל של אלימות ופשע להשתלבות במדינה, היא החובה של המדינה לשלבם במעגל העבודה וזה מה שאנחנו עושים כאן היום עם חניכת משחטה שתספק 600 מקומות עבודה לבדואים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן אליעזר במפעל החדש היום
צילום: כפיר סיוון
מומלצים