דור המילניום בארה"ב: פחות דתי, יותר רוחני
הצעירים האמריקנים מזדהים פחות עם דתות ממוסדות אך לא מהססים להתחבר לצד הרוחני שלהם. תמונת מצב של הדור שיצא לחיים הבוגרים בשנות ה-2000
הצעירים האמריקנים נוטים להתחבר לצדם הרוחני, אבל לא להזדהות עם אף זרם דתי. מחקר שפורסם היום (ג') בעיתון "יו-אס-איי טודיי" טוען שמדובר במפנה ביחס של אמריקנים לדת ולאמונה.
מכון המחקר הנוצרי "לייף-וויי" ערך את המחקר כדי לבדוק מה דעתם של צעירי "דור המילניום", בני 18 עד 29, על דת ואמונה. 72 אחוזים מהנשאלים תיארו את עצמם כרוחניים אך לא דתיים. 65 אחוזים מהצעירים אמנם הגדירו עצמם כנוצרים, אולם רובם ציינו שהם לא הולכים בכלל לכנסייה.
"רוב הנוצרים שמצאנו הם נוצרים בשם בלבד", אמר ראש מכון המחקר, תום ריינר. "רובם פשוט אדישים. ככל שמנסים לבדוק את אמונתם, כך מגלים שהם לא מחויבים לאמונה. אם מגמה זו תימשך, 'דור המילניום' יראה כנסיות נסגרות באותו קצב כמו חנויות של 'ג'נרל מוטורס'".
עוד עולה מהמחקר ש-65 אחוזים מהצעירים לא מתפללים עם אחרים וש-38 אחוזים לא מתפללים בכלל. 65 אחוזים גם לא הולכים אף פעם לכנסיות ו-67 אחוזים לא קוראים בכתבי הקודש. מחצית מהנשאלים שהגדירו עצמם כנוצרים אמרו שהם כלל לא בטוחים בגאולה שמציעה הכנסייה.
המסקנות איששו מחקר שערך מכון "פּיוּ" האמריקני לפני חודשיים, שגילה כי "דור המילניום" אמנם מאמין באל, אך נוטה שלא להזדהות עם אף זרם דתי.
עוד עלה במחקר זה שמדובר בנטייה המאפיינת יותר את הצעירים האמריקנים מתחת לגיל 30, ופחות את הדורות הקודמים. כמו כן, מגמה זו כמעט לא משתנה ככל שצעירים אלה מתבגרים.
מחקר אחר שבדק את מצבו של "דור המילניום" גילה כמה נקודות מפנה בהשוואה ל"דור ה-X" המפורסם (בני 30 עד 45) ו"דור הבום" (בני 46 עד 64). בין היתר התברר שבקרב צעירים אמריקנים חלה עלייה בתמיכה בנישואים חד-מיניים, בשימוש ברשתות חברתיות באינטרנט ובמשיכה לקעקועים.