ברקת: פלסטינים בירושלים? "סוס טרויאני"
גם אחרי ביקורת שנשמעה כלפיו בממשל האמריקני ובפמליית שר הביטחון ברק, ראש העיר ירושלים ממשיך בהצהרות הפוליטיות בוושינגטון. "אין הקפאה בבנייה במזרח העיר, רק האטה. אי אפשר לעצור עיר כמו ירושלים. לוקח לנו זמן להתאושש מהסטירה בפרצוף, מהמתקפה מחבר בדמות האמריקנים"
לִבִּי בְמִזְרָח וְאָנֹכִי בְּסוֹף מַעֲרָב. בימים שבהם הממשל האמריקני מנסה בכל מאודו להתניע את תהליך השלום וראש הממשלה נזהר בלשונו, ראש העיר ירושלים העושה בוושינגטון ממשיך להצהיר הצהרות שכבר מזמן עברו לתחום המדיני. "אין הקפאה בבנייה בירושלים, זה לא נכון. אם האמריקנים ממליצים על כך - אז התשובה היא לא", הוא אמר הלילה (יום ד') לכתבים.
ברקת, שנועד אתמול עם מחוקקים בגבעת הקפיטול, התארח בארוחת ערב שארגנה תנועת "הפרויקט הישראלי", ולאחריה נראה שהוא לא ממש מתרשם מהביקורת שהשמיעו כלפיו בכירים בממשל האמריקני. אתמול אמרו הבכירים לשר הביטחון, אהוד ברק, המבקר במקביל בוושינגטון, כי הדברים שמטיח ראש העיר באובמה מנוגדים לאווירה שהנשיא מנסה ליצור.
ברקת הדגיש בשיחה עם עיתונאים שהבנייה בכל ירושלים, גם במזרח העיר, תתחדש במלוא התנופה אחרי האטה. זו נגרמה, לדבריו, אחרי ה"סטירה בפרצוף" שחטפה ישראל מהאמריקנים בעת ביקורו של סגן הנשיא ג'ו ביידן - אז פורסם על אישור לבניית 1,600 דירות בשכונת רמת שלמה שמעבר לקו הירוק.
"לוקח זמן להתאושש מכזו התקפה מצד חבר כמו הממשל האמריקני", אמר ברקת, וציין כי הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה חידשו את פעולתן אחרי הפסקה קלה. "אי אפשר למנוע עיר תוססת וחיה כמו ירושלים מלצמוח".
ראש העיר גם הדגיש שאינו מוכן לקבל נוכחות פלסטינית באף חלק מירושלים, גם אם גמישות בנושא תוביל להסכם שלום, וטען שמהלך כזה יהיה כמו הכנסת "סוס טרויאני" ללב הריבונות היהודית. הפלסטינים, שמבקשים להקים במזרח העיר את בירתם, יוכלו לדבריו להקים בירושלים לכל היותר שגרירות.
עוד אתמול נשמע ברקת ביקורתי כלפי הקו האמריקני במספר ראיונות לתקשורת. בעקבות הדברים, אמרו אמש ל-ynet מקורביו של שר הביטחון ברק כי הם מצטרפים לביקורת שנשמעה בממשל. "ברקת ייטיב לעשות אם יתמקד בנושאים המוניציפליים ולא יתעסק בעניינים מדיניים שאינם בתחום אחריותו או סמכותו".
ברקת אמר כי בתוך 10 שנים תגדל אוכלוסיית ירושלים מ-800 אלף תושבים
למיליון. לדבריו, יישמר היחס בין יהודים לערבים, כששיעור היהודים בבירה ימשיך להיות כ-65%. לדבריו, מדיניות הבנייה במזרח העיר, לערבים וליהודים, לא תשתנה.
הוא התייחס גם לדרישה הפלסטינית שירושלים תהיה בירת המדינה ואמר כי דבר כזה לא יקרה. ראש העיר אמר כי הוא יכול לדמיין שגרירות פלסטינית בירושלים כשתקום מדינה לצד ישראל, אבל לא משרדי ממשלה או רשות מוניציפלית אחרת שתקום בעיר – פרט לעיריית ירושלים.
Read this article in English