שתף קטע נבחר
 

הגיע זמן הסלט

הקיץ מגיע, החגים (כמעט) מאחורינו, וזה הזמן שבו סלט טרי ורענן נראה כמו רעיון טוב כמעט בכל שעה של היום. רותי קינן מציעה שלושה סלטים מעניינים שעושים חשק לירקות

במסגרת הניסיון לחזור למשטר אכילה מאוזן ובריא (אחרי החגים ולפני החג הממתין בפתח), צצה ועולה מחלקת הסלטים, שהיא, כידוע, ידידתם הטובה ביותר של שומרי הגזרה. לקביעה הזאת צריך כמובן לצרף תווית אזהרה, המתריעה מפני אויבי הדיאטה הסמויים המסתתרים בכל אחד מהם, שמתגלמים בדרך כלל בשומני הרוטב ובפחמימות המרכיבים העמילניים של חלק מהם.

 

מי שחסינים יותר מהיתר מפני המכשלות האלה הם סלטי הירקות למיניהם – גם המבושלים אך בעיקר הטריים. ומאחר שאין כמותם לקדם גם את הימים החמימים שמתנפלים עלינו בהפתעה או ללוות אומצות חפות מתוספות או גבינות דלות שומן, זהו בדיוק הזמן לחדש את הרפרטואר שלהם.

 

הסלט שהוא אורח קבע כמעט בכל ארוחה בביתי הוא עגבניות-מלפפונים-פלפלים-בצל-ירוק-חתוך-דק-דק. התיבול שלו משתנה מעט מפעם לפעם – אני מוסיפה עשבי תיבול (הכל הולך), מחליפה לסירוגין בין מיץ לימון לחומצים מסוגים שונים (ולפעמים גם וגם), ותמיד מספיגה במעט (!) שמן זית – אבל באיכות הכי טובה שיש. מבחינתי – זוהי האקדמה, התוספת ואפילו העיקר האולטימטיבי. מכשירי החיתוך לקוביות קטנות עושים חיים קלים יותר להשגת ריבועים מושלמים וקטנים, כך שהמלאכה הרבה פחות מעיקה.

 

כשהמנות העיקריות פוזלות קצת לכיוון מזרח אסיה, אני משתדלת לצרף אליהן סלטים בהשראת אותו אזור, שגיליתי כי הם יפים לדיאטה אפילו יותר מהישראלי הקצוץ דק-דק בגלל היעדר שמן או שימוש בכמות קטנה מאוד ממנו.

 

את הסלט הצבעוני מכולם רקחתי כדי שישתלב עם בשר צלוי על האש וזה עבד נפלא. מדובר בשילוב של ירקות השכיחים יותר כשהם מבושלים – אבל במתכונתם הטרייה הם יוצרים מרקם פריך ומרענן מאין כמוהו. אם יש לכם מגררת טובה, המנפקת רצועות דקות וארוכות, תגלו שההכנה היא פשוט בדיחה והתוצאה מרהיבה וטעימה מאוד.

 

אז להלן גיוון לרפרטואר הסלטים הטריים בתוספת שני סלטים פופולריים ממטבחי מזרח אסיה המתכתבים אתו.

 

סלט חי של סלק, גזר וקישואים

המרכיבים (ל-6 מנות):

4 גזרים

2 קישואים ירוקים כהים (זוקיני)

2 סלקים

3 כפות מיץ לימון

1 כף סוכר

מלח, פלפל

1/4 כוס שמן זית


אדום קופץ. סלט סלק, גזר וקישואים (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. קולפים את הגזרים והסלקים, קוטמים את הקצוות מהקישואים אך לא מקלפים אותם. מגררים את הירקות במגררת בינונית היוצרת רצועות דקיקות ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר, מלח, פלפל והשמן. מערבבים היטב ומגישים מייד.

 

סלט גזר, בצל ירוק וצנון

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

2 גזרים

2 צנונים גדולים

2 בצלים ירוקים

3 כפות חומץ אורז

1 כפית רוטב סויה בהיר

1 כף סוכר

1 כף שמן

2 כפות בוטנים גרוסים

 

אופן ההכנה:
  1. מגררים את הגזרים והצנונים על מגררת גסה לרצועות ארוכות ודקות. חותכים את הבצלים לפיסות באורך 10 ס"מ וכל פיסה לרצועות דקיקות מאוד. מניחים את הירקות בקערה ומכסים במי קרח. משהים כשעה. 
  2. מערבבים את החומץ עם הסויה, הסוכר, והשמן.
  3. מסננים את הירקות מהמים ומייבשים על מגבות נייר. מחזירים לקערה ויוצקים עליהם את הרוטב. מקפיצים ומשהים לכ-30 דקות.
  4. קולים את הבוטנים במחבת עם מעט מאוד שמן עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת במגבת נייר ומצננים. זורים את הבוטנים על פני הסלט ומגישים.

 

סלט מלפפונים תאילנדי

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

1/3 כוס חומץ אורז (או חומץ בהיר אחר)

3 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

4 מלפפונים בינוניים

4 בצלים ירוקים

3 גבעולי כוסברה

פלפל אדום חריף (לא הכרחי)


(צילום: Index Open)

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את החומץ, הסוכר והמלח בסיר קטן עד שהתערובת רותחת וצלולה. מסירים מהאש ומצננים.
  2. פורסים את המלפפונים והבצלים לפרוסות דקות. מניחים בקערה, מכסים ומצננים היטב.
  3. יוצקים את הרוטב על הירקות ממש לפני ההגשה. מקשטים בכוסברה וברצועות מהפלפל החריף.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים