שתף קטע נבחר
 

מנצחת בפשטות: עוגת ריקוטה ולימון

אם לא מתחשק לכם להסתבך עם עוגות גבינה מסורבלות לשבועות, הנה מתכון של הקונדיטור עמר זרניצקי-דרומי לעוגה בחושה של גבינת ריקוטה ולימון

עוגה בחושה של ריקוטה ולימון

מתכון של השף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, "בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

המרכיבים:

120 גרם חמאה

120 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס דחוסה)

3 ביצים

1 כפית תמצית וניל

קליפת לימון מגורדת משני לימונים

120 גרם גבינת ריקוטה

280 גרם (2 כוסות) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית אגוז מוסקט

מכל שמנת לבישול 15%

 

עזרים: שתי תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר החום למסה תפוחה ואוורירית.
  2. מערבבים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים למסת החמאה בהדרגה עד לקבלת מסה תפוחה וקרמית.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים יחד.
  4. טוחנים בבלנדר את השמנת, הגבינה וקליפת הלימון למסה אחידה.
  5. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הגבינה ואת תערובת הקמח לחמאה המוקצפת (חשוב להתחיל ולסיים עם תערובת הקמח).
  6. משמנים את התבניות ויוצקים לתוכן את התערובת.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 45-50 דקות, עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים