מנצחת בפשטות: עוגת ריקוטה ולימון
אם לא מתחשק לכם להסתבך עם עוגות גבינה מסורבלות לשבועות, הנה מתכון של הקונדיטור עמר זרניצקי-דרומי לעוגה בחושה של גבינת ריקוטה ולימון
עוגה בחושה של ריקוטה ולימון
מתכון של השף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, "בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"
המרכיבים:
120 גרם חמאה120 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס דחוסה)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת משני לימונים
120 גרם גבינת ריקוטה
280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט
מכל שמנת לבישול 15%
עזרים: שתי תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ
(צילום: שירן כרמל)
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר החום למסה תפוחה ואוורירית.
- מערבבים את הביצים עם תמצית הווניל ומוסיפים למסת החמאה בהדרגה עד לקבלת מסה תפוחה וקרמית.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים יחד.
- טוחנים בבלנדר את השמנת, הגבינה וקליפת הלימון למסה אחידה.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הגבינה ואת תערובת הקמח לחמאה המוקצפת (חשוב להתחיל ולסיים עם תערובת הקמח).
- משמנים את התבניות ויוצקים לתוכן את התערובת.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות 45-50 דקות, עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.
צילום: אסף רונן
מומלצים