שתף קטע נבחר

 

בלגיה: הבית התחתון אישר איסור לבישת בורקה

החוק הועבר להצבעה בבית העליון של הפרלמנט. אם יאושר - תהפוך בלגיה למדינה הראשונה שתאכוף את איסור לבישת הרעלה המסתירה את פני האשה כמעט לחלוטין

הבית התחתון בפרלמנט של בלגיה אישר הערב (יום ה') טיוטת חוק האוסר לבישת רעלה המסתירה את הפנים במלואם. ההצבעה עשויה להפוך את בלגיה למדינה הראשונה בעולם שתאכוף איסור לבישת בורקה בפומבי. הבית העליון צפוי להצביע על האיסור בעוד חודש או חודשיים, ולבישת הבורקה תוגדר כפשע שניתן להיענש בגינו.

 

עם זאת, הניסוח של החוק מאיים על אישורו בבית העליון. חברי המפלגה הנוצרית דמוקרטית והמפלגה הליברלית אמרו כי הנוסח "רעלה המכסה את הפנים לחלוטין, או חלקית" אינו מקובל עליהם, ושינוי המשפט עשוי לעכב את ההצבעה. גם התפרקות הממשלה והעובדה שמערכת הבחירות תוקדם, עלולה לדחות את מועד אישור החוק.


אשה בלגית לבושה בבורקה (צילום: AP)

 

חברי הפרלמנט היו אמורים להצביע בנושא בשבוע שעבר, אולם ההצבעה נדחתה לאחר שראש ממשלת בלגיה, איב לטרם, הגיש את התפטרותו אחרי ששותפה בכירה בקואליציה הכריזה על פרישתה. לטרם כיהן בתפקיד חמישה חודשים בלבד, אחרי שבכהונתו הקודמת הוא שרד בלשכת ראש הממשלה רק תשעה חודשים.

 

המפלגה הליברלית התעמתה עם ראש הממשלה הפלמי עקב דיון ציבורי על זכויותיהם של דוברי צרפתית באזור בריסל. המשא ומתן לא הניב פירות, ולכן הודיעו הליברלים על פרישתם. לטרם נפגש אחרי ההתפטרות עם המלך אלברט כדי למסור לו את מכתבי ההתפטרות של שרי ממשלתו.

 

בחודש הבא: הפרלמנט הצרפתי ידון בהצעה דומה 

מדינה אירופית נוספת, צרפת, נמצאת בהליכי חקיקה מתקדמים להסדרת לבישת הבורקה בפומבי. בשבוע שעבר נודע כי הנשיא ניקולא סרקוזי מתכוון להגיש הצעת חוק שתאסור על נשים לעטות את הבגד האיסלאמי המסורתי וההצעה תעלה לדיון בפרלמנט בחודש הבא.

 

דובר הממשלה, לוק שאטל, מסר כי סרקוזי הורה לממשלתו להגיש את החוק האוסר לעטות בורקה ב"כל מקום ציבורי". שאטל

ציין כי ממשלת סרקוזי רואה בבורקה עלבון לנשים ודחייה מוחלטת של הערכים הצרפתיים. מלחמתו של סרקוזי בבורקה נפתחה למעשה כבר ביוני אשתקד, אז הצהיר כי "הבורקה היא סמל של מרות ושל נחיתות".

 

לאחר מכן הוחלט להקים ועדה פרלמנטית כדי לבדוק את הנושא, בטרם תועלה הצעת חוק. הוועדה המליצה לאסור לחלוטין לבישת בורקה במוסדות ציבוריים בצרפת - בבתי ספר, בבתי חולים, במשרדי ממשלה ובתחבורה הציבורית. זאת, בטענה שהוא מהווה פגיעה בחוקה ובערכיה של צרפת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשה מוסלמית בבלגיה. בעיה בנוסח החוק
צילום: רויטרס
מומלצים