מלך ירדן: ישראל משחקת באש בנוגע לירושלים
המלך עבדאללה אמר כי ירושלים היא נושא רגיש ביותר. "כל האמצעים המדיניים, הדיפלומטיים והחוקיים עומדים לרשותנו כדי להגן עליה ועל אתריה הקדושים לנוצרים ולמוסלמים". הוא קרא: "להפסיק את כל הצעדים החד-צדדיים בשטחים הכבושים"
השכן ממזרח שב ותוקף את מדיניות ישראל: מלך ירדן עבדאללה אמר אמש (יום ה') כי ישראל "משחקת באש" בנוגע לירושלים. "ירושלים עם אתריה הקדושים לערבים ולמוסלמים היא נושא רגיש ביותר. כל האמצעים המדיניים, הדיפלומטיים והחוקיים עומדים לרשותנו כדי להגן על ירושלים ועל אתריה הקדושים לנוצרים ולמוסלמים".
בפגישה עם שגרירים זרים בירדן, שנערכה בצידו הירדני של ים המלח, התייחס המלך למצב באזור: "על ישראל לבחור בין חיים מאחורי חומות לבין לחיות בשלום עם כל המדינות הערביות והמוסלמיות, על בסיס יוזמת השלום הערבית. את זה הם ישיגו בנסיגה מהאדמות הערביות הכבושות, בהקמת מדינה פלסטינית עצמאית, שמתקיימת בשלום ובביטחון לצד ישראל, במסגרת הסכם שלום מקיף שמבטיח ביטחון וקבלה אמיתיים לישראל".
הוא קרא להפסיק את הבנייה בהתנחלויות. "בניית השלום דורשת סביבה חיובית לפתיחות המשא-ומתן. זאת אומרת, שעל ישראל להפסיק את כל צעדיה החד-צדדיים בשטחים הכבושים, בייחוד בניית התנחלויות בגדה המערבית ובמזרח ירושלים. אלה פעולות בלתי-חוקיות, ואנחנו מתנגדים להן ומגנים אותן בתוקף. כל אלה הם מכשולים למאמצינו להשיג שלום, בפרט בירושלים שם ישראל משחקת באש".
מלך ירדן, שהעלה את הנושא לקראת סיום נאומו, אמר: "אנחנו רוצים שלום ועושים מאמצים כדי להשיגו, משום שכל עמי האזור זכאים לשלום צודק. ישראל חייבת להגיב לעמדה הערבית, משום שרק שלום, לא צבאות או חומות, יביא ביטחון אמיתי לכל העמים והמדינות".
לפני כשבועיים אמר מלך ירדן כי חיזבאללה בלבנון ואי התקדמות בתהליך המדיני עם הפלסטינים עלולות לגרום למלחמה. "בשנים האחרונות, כשאין התקדמות, ראינו שתי מלחמות בזמן קצר. יש גורמים בלבנון שחשים שמלחמה היא דבר בלתי נמנע. איום המלחמה קיים. אם לא נביא את הפלסטינים והישראלים לשולחן הדיונים, ואם נחצה את ה'דד-ליין' של חודש יולי - יש
סיכוי גבוה לעימות. לא הייתי רוצה להיפגש איתכם בעוד שישה או שבעה חודשים ולומר: 'אמרתי לכם". את הדברים הוא אמר בשיחה עם עורכי העיתון "שיקגו טריביון".
בראיון נוסף, שהעניק באותו חודש ל"וול סטריט ג'ורנל" הוא מתח ביקורת חריפה על מדיניות נתניהו והבהיר כי ילחץ על האמריקנים לכפות תנאים ולוח זמנים לשיחות השלום. הוא סיפר כי פעולותיה של ישראל בשנה האחרונה גרמו לו - "אחד האנשים האופטימיים באזור" - להיות סקפטי מאוד. לדבריו, צפון קוריאה במעמד טוב משל ישראל.
Read this article in English