שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: ציונות מצויירת חובשת כיפות

קומיקס בנושא ציונות, ספקנים ברשת, כונן קשיח הופך לשעון דיגיטלי מרהיב, רדיו אינטרנט בהתאם לרגשותיכם, גוגל נלחמת בפשע ואתרים נוספים שמצאנו יחד אתכם. מדור "עלו ברשת" מ"ידיעות אחרונות"

פייבוריט: תחשבו על זה

"במחשבה שניה" הוא בלוג קבוצתי עברי חדש או ליתר "פוסט-מגזין בנושאי תרבות, חברה ותקשורת". שתי המייסדות, חנה בית הלחמי ואסתי, הן כותבות ותיקות באינטרנט ומחוצה לו, שנפגשו באתר "רשימות" הגווע וחשו צורך בקומונה חדשה.

 

לדבריהן, "אין מדובר בעוד מיזם תקשורתי עם עריכה שמשפיעה על אג’נדות וכותבים. למעשה אין כאן בעצם עריכה. לא של תוכן בכל מקרה. מדובר בבלוגים עצמאיים לחלוטין שכותביהם חופשיים. אמנם אנחנו הגינו והקמנו את הבית הוירטואלי הזה, אבל חשיבותו היא הבלוגרים והבלוגריות שבו, התוכן שהם מייצרים, וכמובן הדיון הציבורי שמגיע ויגיע בעקבות המילים של כולנו".

 

נכון להיום כולל האתר 28 כותבים קבועים ועוד תשעה כותבים אורחים, חלק לא מבוטל מהם פליטי רשימות, שמפרסמים פוסטים בנושאי קולנוע, שירה, אמנות או צילום, כמו גם תכנים פוליטיים, משפטיים וביקורת תקשורת. באתר ניתן למצוא גם המלצות על סרטוני וידאו, פינת גרפיטי וצילום יומי ולוח אירועי תרבות ופנאי.

 

שימושון  

עין לציון - חבורת הקומיקסאים הישראלית ארמדיל השיקה ביום העצמאות גיליון חדש, 20 במספר, בו מציגים שמונת החברים בקבוצה פוסטרים, קומיקסים, איורים וסרטון אנימציה טריים, שכולם מתייחסים לכותרת "ציונות". העבודות לא שוות באיכותן ואולי מכיוון שמדובר בחבורה המעידה על עצמה כ"חובשי כיפות" (גם הנשים?) האוריינטציה מעט צפויה, אבל עדיין שווה ביקור.

 

תוכיחו - עוד חבורה, שונה למדי, עומדת מאחורי האתר החדש "שפינוזה", בלוג קבוצתי, שאמור לשמש כביתה המקוון של קהילת הספקנים בישראל (שעל פי העמוד שלהם בפייסבוק מונה 153 חברים).

 

 אנשי הקבוצה, שפעילותה היא חלק מתנועה עולמית שנולדה בלונדון ב-1999, ומטרתה "לקדם ספקנות מדעית, מדע וחשיבה רציונלית", מקיימים מדי זמן מה מפגשים בלתי וירטואליים בפאבים, ולאחרונה החליטו להפיץ את רעיונותיהם גם ברשת. באתר ניתן למצוא מאמרים, המלצות שונות, וכן קישורים לבלוגים, פודקאסטים, פורומים וספרים רלוונטיים בעברית ובאנגלית.

 

פינת המנמ"ר - 99.9% מהאתרים המומלצים במדור הזה מיועדים לאנשים פרטיים, גם כאשר מדובר בשירותים מקוונים שנוגעים לענייני עבודה. הפעם החלטנו לחרוג מעט מן המנהג ולהמליץ על ERP.ORG.iL, אתר למיחשוב הארגון, שמציע עדכונים, כלים, מאמרים, בלוגים, אינדקס בעלי מקצוע ועוד תכנים בעברית למחפשים אחרי פתרונות טכנולוגיים לניהול העסק.

 

אוטוסוגסטיה - זקוקים לאווירה חורפית כדי להירגע או לקבל השראה? במקום לחשוב לאיזו מדינה הכי מתאים להגר, היכנסו לאתר Rainy Mood, ליחצו על Play ומובטחת לכם חצי שעה גשומה למהדרין (שלח: עמית פל)

 

30 דקות, דבר - פורטל מוט'קה, הפונה לסבים וסבתות שעכבר בידם, השיק פעילות מקוונת חדשה ומעניינת: הקריאו סיפור לנכדים באמצעות האינטרנט.

 

היכנסו לאתר, ביחרו ספר ותוכלו לבחור בין שתי אפשרויות - הקליטו את עצמכם מקריאים את הסיפור ושילחו את הקישור לנכד, שיוכל להאזין לו בזמנו או הקראה בזמן אמת, המשלבת גם צ'ט אודיו ווידאו (מוגבל ל-30 דקות שיחה). השימוש במערכת פשוט למדי וזמין בחינם, אולם מספר הכותרים לבחירה דליל עד מאוד.

 

דפדפו בשקט - כותר, הספריה המקוונת של מט"ח, פעילה ברשת כבר זמן מה, אבל לאחרונה יצא השירות מגירסת בטא והושק באופן רשמי. נכון להיום כולל המאגר כ-1,000 ספרי עיון, אנציקלופדיות וכתבי עת במגוון תחומים, וקהל היעד הוא סטודנטים וסתם גולשים שוחרי ידע.

 

עד סוף חודש מאי הגירסאות הדיגיטליות נגישות בחינם ואחר כך יש לשלם דמי מנוי (199 ש"ח לשנה), המקנה לכם אפשרות להדגיש טקסטים, להוסיף הערות ולשלב את התכנים במסמכי וורד.

 

מכווצים - JPEG Compress, כמו ששמו מבטיח, הוא אתר שמסוגל להפחית את משקלן של התמונות שאתם רוצים לשלוח במייל או להעלות לרשת.

 

הממשק בסיסי על סף הפרימיטיבי, אבל נוח לשימוש: מעלים תמונה, לוחצים על Compress This File ותוך מספר שניות (על פי גודל הקובץ) תוצג בפניכם התמונה המכווצת להורדה. מהנסיונות שערכנו מדובר בדיאטה רצינית.

 

תוכן שיווקי - פרויקט Parallel Lines של חברת פיליפס והבמאי רידלי סקוט נועד אמנם לקדם את הטלוויזיות החדשות של החברה, אבל הוא בהחלט דוגמה נפלאה לערך המוסף האינסופי שניתן להעניק לפרסומות.

 

מדובר באתגר קולנועי, שאת תוצאותיו ניתן לראות באתר המיוחד שהוקם לשם כך: חמישה קולנוענים קיבלו 2.5 שורות דיאלוג זהה ויצרו על בסיסה חמישה סרטים קצרים שונים בתכלית. אל תחמיצו.

 

זווית ראיה - בלוג הצילום של אתר הניו יורק טיימס, Lens, קורא לגולשי כל העולם להכין מצלמות, לפתוח צמצמים וללכוד רגע אחד ספציפי ביממה המתעד את המתרחש בסביבתם. המועד: היום, יום ראשון 2.5.10, בשעה 18:00 שעון ישראל. התוצאה: פסיפס גלובלי, שיוצג בבלוג. מידע נוסף באתר.

 

הגלגול - כל בעל מחשב מכיר את השלב הזה באבולוציה של החומרה, שבו הגיע זמנו של רכיב זה או אחר להשתדרג. כשמדובר בדיסק קשיח הפרידה קשה במיוחד, אבל אם במקרה שמרתם את הדיסק הישן, אולי תוכלו להפיח בו חיים חדשים באמצעות המדריך הבא, שמסביר כיצד להפוך את הגרוטאה המסתובבת לשעון בשם Strobeshnik, שלפי הסרטון שבאתר ממש עובד (שלח: עמית פל)

 

מוזיקת המקרה - אתר Stereo Mood, שמציג עצמו כ"רדיו אינטרנט רגשי", מתיימר להשמיע לכם מוזיקה שתהלום בצורה האופטימלית את מצב הרוח שלכם: לחצו על המילה שמתארת בצורה הטובה ביותר את הרגשתכם והאתר יכין לכם רשימת השמעה מתאימה, שאליה ניתן להוסיף שירים או להסיר את אלו שאינם מתאימים (שלח: עמית פל)

 

אפקט הוואו - אוהבים טריקים ואשליות? הבלוג Mashable מציג עוד פוסט רשימות מנצח, שבו תוכלו לצפות בעשרת סרטוני הקסמים ולהטוטי הידיים המוצלחים ביותר ביוטיוב.

 

מנה אחרונה

כן או לא - Most Awesomest Thing Ever הוא אחד האתרים הכי מיותרים ועם זאת חיוניים שיש באינטרנט, שמאפשר לכם לדרג כל דבר בעולם (או ברשת) בסולם דארוויניסטי פשוט של מגניב יותר או פחות. בראש רשימת 100 הדברים המגניבים ביותר צועדים כמובן האינטרנט ורק אחר כך החיים, חמצן, מוזיקה ונמנום. הגולשים מוזמנים להציע דברים נוספים לדירוג.

 

תנו גז - בבלוג הנהדר של ג'ייסון קוטקה מוצג קליפ קצרצר שמדגים שימוש מגניב לגמרי ודמיוני למחצה לשירות Google Maps: אפשרות לעקוב בזמן אמת אחרי מרדף מכוניות משטרתי מסעיר. בקרוב בקולנוע הקרוב לביתכם?

 

פינת ליטוף - את אתר ChatRoulette - ואפילו כמה פארודיות שנעשו באמצעותו - כבר הצגנו במדור בעבר, אבל הגולשים לא נרגעים מהפוטנציאל, וממשיכים לחדש.

 

לאחרונה עלו לרשת שתי וריאציות של האתר, שמאפשר לבצע צ'טים אקראיים עם גולשים אנונימיים, שמציגים זרם אקראי של סרטוני חתולים וארנבונים בפני הגולשים ומנצלים את החמידות הפרוותית שלהם לצורך גיוס תרומות.

 

מפיח חיים - והנה אמנות רחוב שמתרחשת בזמן אמת: המפלצות המתנפחות של אמן הרחוב ג'ושוע אלן האריס, שעשויות מניילונים משומשים ושקיות אשפה, מוצבות על גבי יציאות האיוורור של הרכבת התחתית בניו יורק ומקבלות חיים משלהן בהתאם לרוח.

 

ולסיום, כמה סרטונים ומשחקים מאמתחתו של הגולש המסור עמית פל:

 

על העוקם - גולש ביוטיוב החליט להעלות לאתר שיתוף הווידאו מחווה מעולה לז'אנר הפרסומי הנחות בנפוץ בעיקר בערוצי קניות למיניהם, שממחיז בגולמנות כיצד חייכם ישתפרו אם תרכשו מוצר זה או אחר. לבד מהעריכה המשעשעת ופס הקול ההולם, הוא מספק גם רשימה של עשרות המוצרים שאותם ניסו הפרסומות הבלתי-אמינות הללו לקדם.

 

כמו דג במים - אם קמתם הבוקר עם געגוע לקלאסיקה הקולנועית "מלתעות", אתם ברי מזל; המשחק Sydney Shark יאפשר לכם לגלם כריש צמא דם, שרודף ולועס דייגים, נופשים ואפילו מטוסים, שהגיעו לחופי העיר סידני. יש גם גירסה במיאמי.

 

על השרשרת - עונת האבטיחים אוטוטו נפתחת, ומביאה איתה את מעט הבסטיונרים שעדיין נותרו בצידי הדרכים. המתיחה הטלוויזיונית הזו צוחקת על חשבונו של אחד כזה ולמרות שהיא ארוכה למדי ולא היה מזיק עוד סיבוב עריכה - היא בכל זאת משעשעת.

 

קולעים ברשת - שישה סטודנטים אמריקניים מאוניברסיטת טקסס בילו לא מעט זמן בשכלול יכולות הקליעה לסל שלהם, ומעלים לרשת סרטוני וידאו שמדגימים קליעות בלתי אפשריות מזוויות וסיטואציות מפתיעות. תוך כדי, אגב, הם עושים לא מעט מעשים טובים (עיינו באתר שלהם, Dudeperfect.com), למען ילדים ומבוגרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
ציונות בקומיקס
צילום: לע"מ
מומלצים