הרפורמה על פי ח"כ נחמן שי
יותר מ-50 חברי כנסת נתנו הסכמתם להצעת החוק לקידום הרפורמה ברשות השידור, שתובא להכרעת ועדת השרים לחקיקה, ובה סעיפים שימנעו אחיזת הממשלה בשידור הציבורי. שי: "זהו רגע האמת של ממשלת נתניהו"
ח"כ נחמן שי (קדימה) ימשיך היום (א') לקדם את הרפורמה ברשות השידור, עם פתיחתו של מושב הקיץ של הכנסת. שי יעשה זאת באמצעות הצעת החוק שהוגשה בקדנציה הקודמת בכנסת, ועברה לא מכבר קריאה ראשונה (ב-7 בינואר 2008). היום היא תובא להכרעה בוועדת השרים לחקיקה.
בהצעת החוק של ח"כ שי, המוגדרת כעת כהצעת חוק פרטית, הוא מסביר כי רשות השידור, הנמצאת במשבר מתמשך, נזקקת בדחיפות לרפורמה מהותית הן בהיבט הכלכלי והן בהיבט המערכתי. ח"כ שי אמר אמש (שבת) ל-ynet: "חברי כנסת מכל קצות המפה הפוליטית, 52 במספר, קבעו כי הם רוצים רשות ציבורית עצמאית ופתוחה, אך הממשלה בהחלטותיה ובמעשיה מוכיחה כי היא מעדיפה לאלף את כלב השמירה של הדמוקרטיה ואם אפשר להרדימו.
"ההצעה היא בבחינת רגע של אמת לממשלת נתניהו, האם תתגבר על הפיתוי להשתלט על השידור הציבורי בישראל ולחנוק אותו? או תתיר את אחיזתה ותניח לו לשמש כבמה לדיון ציבורי פתוח וחופשי?", דברי שי.
בהצעתו (סעיף 3 לחוק) מפרט שי את תפקידי רשות השידור בגרסה עדכנית ורחבה יותר מזו שהוצגה בחוק הרשות המקורי מ-1965. בין היתר: לשדר מידע אמין; להרחיב את ההשכלה ולהפיץ דעת; לקיים שידורי איכות; לקדם את היצירה המקורית הישראלית ואת השפה העברית; לקיים שידורים בשפה הערבית... ולקדם את ההבנה והשלום עם מדינות שכנות; לחזק את ערכי הדמוקרטיה, הציונות, הפלורליזם והסובלנות; לשקף ולתעד את חייהם ואת תרבותם של אזרחי ישראל...;
לקיים שידורים ליהודי התפוצות; לשקף את הקשר עם המורשת היהודית וערכיה.
סעיפים משמעותיים נוספים בהצעת החוק של שי לתיקון חוק רשות השידור נוגעים לוועדת מינוי המועמדים למועצת הרשות, וכמו כן, אחרי 45 שנה, הכנסת תקנות הנוגעות לשידורי הרשות בטכנולוגיות העכשוויות כדוגמת סלולר ואינטרנט, ובכללם שידורים ייחודיים למדיות החדשות.
בין חברי הכנסת שחתמו על הצעת החוק ניתן למצוא כאלה מכל קצוות הקשת הפוליטית: שלי יחימוביץ' (עבודה), אורי אורבך (הבית היהודי), רוני בר-און (קדימה), חיים אמסלם (ש"ס) טאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל), ציון פיניאן (ליכוד), מוחמד בראכה (החזית הדמוקרטית) ורבים אחרים.