הגרמנים זועמים על מרקל: למה הכסף הולך ליוון?
עיתוני גרמניה מציגים חזית כמעט אחידה נגד הקנצלרית מרקל, שהסכימה לסייע ליוון להיחלץ מהמשבר הכלכלי למרות התנגדותם של רוב הגרמנים. למה כספי המסים שלנו מגיעים ליוונים "חסרי מוסר העבודה", שואלים האזרחים
ככל שהמשבר ביוון הלך והחריף בימים האחרונים לכדי בעיה מהותית כלל-אירופאית, כך גברו גם הלחץ והביקורת על גרמניה - הכלכלה החזקה ביותר ביבשת, זו שאמורה לספק כעת את הסיוע הגדול ביותר - ובמיוחד על המנהיגה שלה, הקנצלרית אנגלה מרקל.
בניגוד לתדמית של מרקל בעולם ובישראל כמנהיגה חזקה שיודעת היטב לאן מועדות פניה, במשבר הנוכחי התקשורת הגרמנית על גווניה מציגה את מרקל כהססנית, כמי שאין לה דרך ברורה ונהירה לגבי אופן הטיפול במשבר.
"הססנים, לא זזים, רק אל תגעו בשום דבר", נכתב בסוף השבוע שעבר בכותרת באתר האינטרנט של "דר-שפיגל", אתר החדשות המוביל בגרמניה, שם המשיכו: "הפוליטיקאים הבכירים של גרמניה עושים בטרגדיה היוונית עבודה רעה - בעוד המשבר רק הולך ומחריף".
מהומות באתונה. "היוונים עצלנים" (צילום: AP)
כותרות המופנות ישירות נגד מרקל הופיעו בחלק גדול מהעיתונים. בטור לאורך העמוד הראשי של היומון "טאגס-שפיגל" נכתבו ביום חמישי דברים תקיפים: "במיוחד עכשיו, כאשר האירו בסכנה ואיתו אירופה כולה, חשובה השאלה - מי את? 65 שנה אחרי סיום מלחמת העולם ו-20 שנה אחרי נפילת החומה, הקנצלרית חייבת לנהוג כפי שראוי לחברה החזקה והחשובה ביותר באיחוד".
המשבר הכלכלי באירופה - עידכונים אחרונים ב-ynet
העיתון הנפוץ והנמכר ביותר בגרמניה, הצהובון "בילד", מנהל בימים האחרונים קמפיין מאסיבי נגד העברת הסיוע. מדי יום מופיעה כותרת ענק נגד העברת "כספי המסים שלנו" אל "המיליארדרים היוונים", או לחלופין אל העם היווני, ש"בילד" מתאר שוב ושוב כעצלן וחסר מוסר עבודה.
סקר: 57% מתנגדים למתן הסיוע
אחרי שתחילה נשבה רוח קרירה ונוקשה מלשכת הקנצלרית כלפי אתונה, מרקל הביעה את נכונותה להעביר סיוע כספי דחוף ליוון, ובסוף השבוע הודיעה האופוזיציה שבעניין הקריטי הזה, צפויה ההנהגה הגרמנית לקבל גיבוי. לאחר שיוון הודיעה כי הושגה הסכמה על סיוע מהאיחוד, הבונדסטאג צפוי לאשר סופית את מתן העזרה עד סוף השבוע.
אלא שלכך נוספת גם דעת הקהל הגרמנית. 57 אחוז מאזרחי גרמניה מתנגדים למתן חבילת הסיוע ליוון ויגדירו אותה כ"החלטה רעה", כך על פי סקר שפרסם לפני מספר ימים העיתון "די-וולט". רק שליש מהנשאלים הביעו תמיכה ברעיון.
בימים שלקראת הבחירות במדינת נורדריין-וסטפליה, המדינה בעלת מספר התושבים הגדול ביותר, הביקורת החריפה על הקנצלרית אינה סימן טוב עבור מרקל ומפלגתה השמרנית, הזקוקה לניצחון בבחירות האלה על-מנת לשמור על רוב בבית העליון של הפרלמנט.
המועמד לבחירות מטעם המפלגה הסוציאל-דמוקרטית במדינת נורדריין-וסטפליה, יריבתה של המפלגה השמרנית של מרקל, אף האשים כי הבחירות במדינה שלו הן הסיבה להשתהות של מרקל. "הקנלצרית ניסתה לדחות את הטיפול בסוגיית יוון עד אחרי הבחירות", הוא אמר.