שתף קטע נבחר

 

דוסים אינסטנט

העונה השנייה של "סרוגים" הלכה רחוק עם העלילה הבדיונית, חטאה למציאות והציגה מסר מעליב כלפי רווקות בנות 30. לקראת סיומה, אבי שושן, מעריץ נלהב לשעבר, מתבאס ומסכם

אחת הסיבות הגדולות שבגללן סדרות כמו "עקרות בית נואשות", "אבודים", "נמלטים" ואפילו "בטי המכוערת" הצליחו כל כך, היא שכמעט אף פעם הצופה לא יכל לנחש מה יקרה בסצנה הבאה, שלא לדבר על הפרק הבא.

 

יכולת ריתוק הצופה למרקע, נעלמה כליל בעונה השנייה של "סרוגים", שתסתיים בראשון הבא ב-yes. אם היה דבר אחד שעונה זו הצליחה לעשות, הוא להיות הסדרה הכי קלישאתית, צפויה ואפילו ירחם השם, משעממת.


"סרוגים". חוסר אמינות משווע (צילומים: אווה גז)

 

התסריט הוא כאמור הכישלון הגדול ביותר בעונה השנייה של "סרוגים", בעוד שצוות השחקנים המשיכו לתת הופעה משובחת, ובראשם שתי הדמויות החדשות דווקא: אורי הלחמי בתפקיד רועי הגיי ונתי קלוגר בתפקיד ליצנית רפואית, גרושה ואם חד הורית.

 

נדמה היה שהכותבים ניסו לרקוח את כל העלילות האפשריות בעונה אחת, ובסוף נשארו עם חור גדול אחד שלא התפתח לאף מקום, ושידר בעיקר חוסר אמינות.

 

זה ניכר בכל קו עלילה בעונה הנוכחית. הפרק הראשון לעונה נפתח בחתונתם של אמיר (עמוס תמם) ויפעת (יעל שרוני) ובכל הפרקים שלאחריהם נחשפו הצופים לקושי שלהם להיכנס להריון ולמעשים שהם נקטו עקב כך כמו בדיקות פוריות, נטילת כדורים מזרזים ובעיקר המון תסכולים, אכזבות ומפחי נפש רבים. חוסר ההיגיון העלילתי בו זוג מתחיל לעבור טיפולי פוריות זמן כל כך קצר מאז חתונתם (שלושה חודשים וחצי בסך הכל), היה בעיקר מזלזל במי שבאמת מתמודדים עם בעיה זו.

 

מהפך אינסטנט

גם החזרה בשאלה של הודיה (טלי שרון) והרצון שלה להפוך תוך זמן קצר בלבד לאפיקורסית הכי גדולה שאפשר, פגמו קשות באמינות העלילה.

דבר ידוע הוא שתהליך של חזרה בשאלה ואף בתשובה לא נעשה בין לילה, וכולל תנודות רבות לכל כיוון ובחזרה ובעיקר ייסורים וחיבוטים נפשיים רבים, עד קבלת החלטה סופית באיזה כיוון לבחור וגם אז, לרוב זה נעשה בהדרגה, שלב אחרי שלב, חטא אחרי עבירה.

 

לכן, המהפך שעברה הודיה מהיותה מבת ישראל הצנועה וחסודה שלומדת מקרא, לנערת מסיבות שעובדת כברמנית, מאבדת את בתוליה כבר בתחילתו של קשר, אוכלת שרצים ונבלות ומרחיקה עד עשיית קעקוע, שזה כאמור אחד מהאיסורים החמורים המפורסמים ביותר, לא היה אמין.


תמם וקנולר ב"סרוגים". כמה מהר נכנסים לטיפולי פוריות?

 

תהליכים שעובר אדם בכמה שנים לקחו לה כמה פרקים, וכאן עולה השאלה הגדולה: מה היה הלחץ שלהם לדחוס את הכל בעונה אחת? האם פחדו שלא תהיה עונה שלישית ולכן מיהרו להעמיס את כל העלילות האפשריות בעונה זו? אותו חשש הוא זה שיעלה להם, אם כבר, בהפקת עונה שלישית, שכן בקצב הזה בעונה הבאה אם תהיה, הדמויות כבר יתעסקו בטיפול בהורים סיעודיים והתמודדות עם גידול ילדים מתבגרים.

 

אבל מה שאולי צרם יותר מכל בעונה זו, היה הרומן הכפוי בין רעות (שרון פאוסטר), אולי אחת הבנות השוות ביותר בטלוויזיה לבין רועי, אחיו הגיי של נתי (אוהד קנולר). נכון, רעות היא רווקה דתיה בסוף שנות ה-20 לחייה, אך מכאן ועד שהיא תסכים במודע לצאת עם בחור הומו, מוצלח עד כמה שלא יהיה?

 

חייזרים מכוכב הדתיים

המסר של היוצרים כאן היה שלמרות שרעות רואת חשבון מצליחה בחברה משגשגת ונראית מעולה, אם היא הגיעה לגיל 30 ועדיין רווקה, חובה עליה להתפשר, גם אם מדובר באחד שלא משחק בקבוצה שלה. המסר המעוות הזה פוגע ומעליב נשים לא פחות מאף פשקוויל של רב גדול או עסקן מכובד, וראוי לכל גינוי.

 

כוכבי "סרוגים" בבכורת העונה. אכזבה גדולה (צילום: עילי קמחי, עריכה: תמר אברהם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכלל, למרות שהיוצרים דתיים, נדמה שבעונה זו הם הוכיחו כי אינם מכירים דיו את העולם עליו הם כותבים. הרי אם יש דבר מה משותף לרוב הדתיים הרווקים בני 30, הוא העובדה שהרווקות המאוחרת מביאה איתה גם תסכול רב, שפעמים רבות מתבטא בהסתכלות פחות מחמירה על צו ההלכה ומתן הקלות מסוימות כמו שמירת נגיעה, אולי אכילה אפילו במסעדה כשרה אך ללא תעודה ולבוש "חילוני" יותר ולא של מתנחל מקרני שומרון.

 

לכן, אולי מתוך רצון שהחוגים הדתיים לא יקראו להחרמת הסדרה, אלמנטים רבים בעלילה כמו שמירת הנגיעה בין רעות שלובשת מכנסיים ורק חזרה מטיול בהודו לבין רועי הגיי, העובדה כי רועי באמצע שנות ה-20 שלו ומעולם לא מימש ולו במקצת את המשיכה שלו לגברים,

נתי הרופא שחי את השפה האנגלית מכורח עבודתו ומציין דווקא את תאריך יום הולדתו העברי, הודיה שמתקשה לקבל את העובדה כי החבר הדתל"ש שלה מתפלל כשאחותו מאושפזת בבית חולים ועוד, היו לא היו אמינים והציגו את הדתיים הרבה פעמים כסוג של חייזרים, דבר שכל דתי - וגם מי שיש לו חבר שכזה - יכול לסתור בשנייה.

 

למרות הכל, חשוב לציין כי העונה השנייה של סרוגים לא היתה גרועה או כשלון מהדהד. להיפך, היו לה כמה רגעי קסם וגם בעונה זו היא הצליחה להתבלט בזכות הטיפול שלה במגזר שלא מקבל חשיפה מעבר לעמודי החדשות בעיתונים. אבל אין ספק שביחס לרמת הציפיות, ובעיקר מול העונה הראשונה המעולה, הרי שמדובר כאן באכזבה אחת גדולה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פאוסטר. רומן כפוי
צילום: נעם יוסף
לאתר ההטבות
מומלצים