תפנית: נתניהו שוקל החמרת תנאי אסירי חמאס
בצעד שנראה כמו איום על חמאס בזמן הקיפאון במגעים לשחרור גלעד שליט, ראש הממשלה הסיר את התנגדותו להצעת החוק שנדונה בשנה שעברה. כך נודע ל-ynet. כעת יבחנו משרד המשפטים והמשרד לביטחון פנים גיבוש הצעת חוק ממשלתית להחמרת תנאי האסירים
בהוראת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, צפויים המשרד לביטחון פנים ומשרד המשפטים לבחון אפשרות להגיש הצעת חוק ממשלתית לגבי תנאיהם של האסירים הפלסטינים הכלואים בישראל. ל-ynet נודע הערב (יום א') כי על רקע הקיפאון במגעים לשחרור גלעד שליט, לשכת ראש הממשלה הסירה את התנגדותה הקודמת להצעת החוק שהעלו חברי כנסת מהליכוד בנושא.
נתניהו טרם הכריע בסוגיה, ולא ברור האם אמנם תקודם הצעת החוק בקרוב. העניין תלוי במהלכים מדיניים רחבי היקף - הנוגעים
למשא ומתן עם הפלסטינים ולמגעים העקיפים עם חמאס לשחרור שליט. בין היתר, במסגרת המגעים לגיבוש החוק נערכו גם שיחות עם נועם שליט.
שני המשרדים יצטרכו להחליט האם ליזום הצעת חוק ממשלתית, שתחליף את הצעת החוק של ח"כ דני דנון בנושא, בו הציע לשנות את תנאי המאסר של הפלסטינים ולהחמיר אותם, כל זמן שגלעד שליט בשבי.
חברי כנסת מהימין ובהם, ח"כ דנון מהליכוד, מנסים לדחוף מזה זמן הצעת חוק, שתשווה את תנאי כליאתם של אסירים פלסטינים לתנאי כליאתו של גלעד שליט. אולם, ראש הממשלה המתין לממצאים של המשרד לביטחון פנים ושל ועדה בשירות בתי הסוהר כדי לבחון את הסוגיה. כמו כן התחשב נתניהו במציאות המדינית המורכבת, הכוללת את המשא-ומתן לשחרורו של שליט המתנהל מול חמאס והמשא ומתן האפשרי מול הפלסטינים בטרם יקבל הכרעה שכזו.
עדיין אין הכרעה
גורמים בכירים בסביבת ראש הממשלה מבהירים שאמנם מתנהל דיאלוג בנושא זה, אך אין הכרעה ולא ברור אם כזו תהיה בזמן הקרוב.
בפני הדרג המדיני עומדות בנושא זה שתי סוגיות: הערכת האפשרות שהחקיקה תפגע במאמצים לשחרורו של גלעד שליט במשא ומתן הקפוא מול החמאס. אותם גורמים מציינים, שאולי במקרה מסוים ניתן יהיה שחקיקה כזו תפעיל לחץ על חמאס לקדם את השחרור - אך נושא זה טרם נבחן לעומקו. הסוגיה השנייה היא המשא ומתן העתיד להתחיל מול הפלסטינים בשיחות הקרבה. ברור שחקיקה כזו תקומם את הרשות הפלסטינית, שאחד מדגליה המרכזיים הוא הטיפול בסוגיית כליאתם של אלפים מהפלסטינים בבתי הכלא בישראל.
במקביל, היום דחתה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק של חבר הכנסת דוד אזולאי מש"ס, בעניין התביעה הידועה של המפלגה
מהעבר, לפיה אם ישוחרר אסירים פלסטינים - ישוחררו גם אסירים יהודים הכלואים על עבירות לאומניות. כל השרים, למעט השר משולם נהרי מש"ס, הצביעו נגד ההצעה והיא הוסרה מסדר היום.
בין המתנגדים בדיון בוועדת השרים לחקיקה לאישור החוק הפרטי, היה שר הרווחה יצחק הרצוג. הרצוג טען שאין לעסוק בחוק שכזה, שעלול לפגוע בגלעד שליט, במהלך הניסיונות לשחררו. "זה לא הזמן לעסוק ביוזמות מהסוג הזה, שכבר עלו בעבר ונדחו", אמר הרצוג בדיון.
גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 1,407 ימים.