הרופא לא אבחן באולטרסאונד והתינוק נולד נכה
הורים לילד בן 4 תובעים מכון לאבחון ורופא גינקולוג על שלא איבחנו, בסקירת מערכות, כי העובר סובל ממום בולט שבו חסר חלק מהמוח. כתוצאה מכך נולד התינוק כשהוא סובל מנכות של 100%, חוסר יכולת לנשום בעצמו ואיחור התפתחותי נרחב
האם את הטרגדיה הזו אפשר היה למנוע? הורים לילד בן 4 תובעים את מכון מל"ר לאבחון רפואי מירושלים, ואת הרופא הגינקולוג ד"ר ל' מתל-אביב, לאחר שהמום המוחי הנרחב ממנו סובל ילדם לא אובחן בזמן ההריון. כיום סובל הילד מ-100% נכות.
"היה ניתן ליידע את בני הזוג"
מדובר בהריונה השלישי של האישה. כתב התביעה מפרט כי מעקב ההריון בוצע במרכז הרפואי רמות בירושלים. באפריל 2005 הופנתה התובעת על ידי רופא לביצוע בדיקת אולטרסאונד אצל הגינקולוג ד"ר ל'. בבדיקה נכתב כי "סמוך לשק ההיריון נצפה אזור היפו-אקוגני" (איזור בהיר חשוד).
בשבוע 23 להריונה, עברה האישה אצל ד"ר ל' סקירת מערכות. לפי כתב התביעה, היא ביקשה לבצע סקירה מורחבת, במהלכה נבדקו מבנה הגולגולת, חדרי המוח, ארבעת מדורי הלב, ושאר איברי העובר. כל המדדים הוגדרו כתקינים. מהשבוע ה-33 בוצעו כמה בדיקות נוספות שלא הראו, לדעת המומחה, כל ממצא חריג הראוי להתייחסות דחופה.
הלידה, שעברה באופן תקין, בוצעה בבית החולים "שערי צדק" בירושלים. מייד לאחריה, הופיעו אצל התינוק בעיות נשימה קשות והוא נזקק להנשמה. בהמשך הוא הועבר ליחידה לטיפול נמרץ בילוד לטיפול והשגחה.
לפי כתב התביעה, שהוגש על-ידי עו"ד חיים זליכוב וטלי גת מילשטיין, זמן קצר לאחר הלידה הופיעו אצל התינוק הפרעות התפתחותיות וקושי בתקשורת עם הסביבה. בסריקה בתהודה מגנטית של המוח התגלה חסר מוחלט של האונה השמאלית של הצרבלום, כאשר הגומה האחורית משמאל מלאה בנוזל המוח.
לפי כתב התביעה, התינוק לקה באיחור התפתחותי רב תחומי קשה ביותר, הפרעה ביכולת הנשימה העצמאית ופגיעה בראייה, כשהוא סובל כיום מ- 100% נכות לצמיתות.
רופא המצוטט בכתב התביעה, מומחה למחלות נשים, מיילדות ולאולטראסונוגרפיה, בדק את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים וקבע בחוות דעתו כי "לא ננקטו חובת הזהירות וחובת ההיצמדות לנהלים תקינים של ביצוע נאות של סקירת מערכות בהיריון, תוך תשומת לב מירבית ובדיקה קפדנית של כל המבנים שנסרקו. לו הייתה הקפדה על נהלים אלה, היה ניתן להגיע לאבחון הבעיות החמורות במוח העובר וליידע את בני הזוג, תוך שמעמידים בפניהם את ברירת המשך ההיריון".
מאושפז מגיל אפס
הילד שהה באישפוז מלא בבית החולים אלי"ן במשך כשנה וקיבל טיפול עזר בהתאם לצרכיו, ובהמשך הועבר לבית חולים הרצוג, בו הוא שוהה עד היום. הוא זקוק להנשמה מלאכותית באופן קבוע, ומוזן בקביעות באמצעות גסטרוסטום המותקן בקיבה.
כאן לא תמו פגיעותיו: לפי כתב התביעה, הילד נעזר במחוך לתמיכת הגב, אין לו
הישגים מוטוריים משמעותיים, הוא עדיין אינו מתהפך, יושב, זוחל או עומד. בעת ישיבה על כסא הגב הוא לוקה בחולשת שרירים. עוד מצוין כי כיום הוא אינו מקבל טיפולי פיזיותרפיה במסגרת בית החולים.
בתוך כך, הילד אינו שולט הילד בצרכיו ולכן זקוק להחתלה קבועה במשך כל שעות היממה. לפי כתב התביעה, הוא אינו מזהה את הוריו או את המטפלים בו.
בתגובה מסר ל-ynet מנהל מכון מל"ר, ד"ר משה אברמוב: "לא ראיתי מעולם את כתב התביעה ואינני מכיר את הסיפור".