שתף קטע נבחר

 

אתיופים נגד אפליה בגן בב"ש: "ישנים על הרצפה"

כ-200 מפגינים מחו על אפלייה על רקע גזעי בגן "אוצר החיים" בבירת הנגב. לטענתם, בגן קיימו לימודים בכיתות נפרדות והיתה אפליה גם בתנאים. "כל ילדי המעון אוכלים בסכו"ם אחד משותף", סיפרה אם לאחד הפעוטות

מוחים על האפליה הגזענית: כ-200 הורים וילדים הגיעו היום (ג') לקרית הממשלה בבאר שבע להפגין נגד אפליה על רקע גזעי בגן "אוצר החיים" בעיר. לטענתם, בגן קיימו לימודים בשתי כיתות נפרדות - אחת לילדים יוצאי אתיופיה והשנייה למי שאינם. יחד עמם הגיעו להפגין גם נציגי הקהילה שאף ניסו לחסום את הצומת הסמוך.

 

לטענת ההורים, הילדים העולים מאתיופיה מרוכזים במבנה נפרד לחלוטין מהילדים ה"לבנים" ומופקד עליהם צוות חינוכי נפרד במשך כל שעות היום. הגן הנפרד אינו מחולק לקבוצות גילאים שונות, אלא מכיל יחד פעוטות רכים וילדי גן חובה. לעומת זאת, הגן המקביל מחולק, כנדרש, לקבוצות גיל שונות.


רוצים שוויון בחינוך, ההפגנה בבאר שבע, היום (צילום: הרצל יוסף)

 

ההורים מחו גם על האפליה בתנאים בהם מוחזקים הילדים. לטענתם, התנאים בגן הנפרד של הילדים העולים מאתיופיה הם מחפירים, ומבנה הגן והציוד המצוי בו, אינם ראויים לשמש כגן ילדים. לעומת זאת, בגן האחר יש תנאים טובים לאין שיעור.

 

"הילדים ישנים על הרצפה בחדרים נפרדים, סיפרה ל-ynet פרנוס לקה, אם לאחד הילדים בגן, בן שנתיים. "כל ילדי המעון אוכלים בסכו"ם אחד משותף, חמישה ילדים סביב השולחן בסכו"ם אחד רק לאתיופים". היא הוסיפה כי כי דיווחה לעיריית באר שבע אך במוקד הקליטה לא התייחסו לעניין ברצינות. "מאוד נפגעתי, לקחתי באופן אישי. הזדהיתי עם הבן הקטן שלי איך שהוא סובל במעון במקום שאמור לשמור ולהגן עליו".

 

"כל 'חטאם' הוא השתייכותם העדתית וצבע עורם"

"מפתיע אותי שמשרד התמ"ת ומשרד החינוך לא מענישים ביד קשה את האנשים שפועלים כך", אמר איציק דסה, מנכ"ל עמותת "טבקה". "הממשלה צריכה לעצור באופן מיידי את המימון לגופים כאלה. מערכת החוק ובתי המשפט צריכים להגיד את מילתם נגד תופעות כמו גזענות, וככה נוכל לעקור את התופעה מהשורש".

 

בעבר הגישה עמותת "טבקה" תביעות נזיקיות כנגד גני ילדים מפלים על רקע מוצא וצבע עור. השבוע פנתה העמותה לשר החינוך גדעון סער ולשר התמ"ת בנימין בן אליעזר בדרישה לעשות הכל על מנת למגר את התופעה.

 

עו"ד יעל סגל-מקליס, מנהלת המחלקה המשפטית ב"טבקה", מסרה בתגובה כי כל עוד לא יפעל משרד החינוך לאכוף את החוקים, לא תמוגר התופעה.

"מדיניות אי האכיפה של משרד החינוך מתירה ומאפשרת גילויי גזענות קשה כלפי ילדים רכים אשר כל "חטאם" הוא השתייכותם העדתית וצבע עורם". לדבריה, "נראה כי תופעות של אפליה וגזענות יימשכו כל עוד העבריינים לא ישלמו על מעשיהם טבין וטקילין".

 

ממשרד התמ"ת נמסר בתגובה כי מנהלת תחום מעונות יום במחוז באר-שבע והנגב ביקרה במעון פעמיים והבהירה למנהלת העמותה כי ההפרדה שבוצעה במעון אינה מקובלת, וכי יש לשלב מידית בכיתות המעון את ילדי העולים וילדי הקהילה על פי סדר היום הנהוג במעון.  מביקורה במקום אתמול עולה כי לא מתקיימת הפרדה בין הילדים. בנוסף, זומנה מנהלת העמותה לבירור אצל מנהלת האגף למעונות יום ומשפחתונים במשרד התמ"ת.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים שוויון בחינוך, המפגינים, היום
צילום: הרצל יוסף
מומלצים