שתף קטע נבחר
 

במיוחד לילדים: "פלאפל" סושי

לרגל יום הילדים שנחגג היום ברחבי יפן, השף ירון קדוש מציג דרך ידידותית במיוחד להכיר לילדים ישראלים את המטבח היפני - מתכון לכדורי אורז במילוי סלמון בציפוי טמפורה ופאנקו - שאפשר פשוט לקרוא להם "פלאפל סושי"

אם המילים "סושי" ו"סלמון" לא מעוררות אצל הילדים שלכם תיאבון עז, סביר להניח שהכדורים המטוגנים שלהלן ישכנעו אותם שזה טעים. כמובן שגם מבוגרים ישמחו לאכול אותם, ובמקרה הזה מומלץ להגיש על סלט ירוק עם טבעות בצל סגול ורוטב ויניגרט.

 

כדורי אורז וסלמון בטמפורה ופאנקו (פלאפל סושי)

מתכון של השף ירון קדוש, מסעדת "סושיבה"

 

המרכיבים (ל-3 כדורים, שמהווים מנה אישית למבוגר או 2-3 מנות ילדים):

לאורז:

1 כוס אורז עגול

1/4 1 כוסות מים

3 כפות חומץ אורז

1 כף סוכר

1 כפית מלח

לסושי:

3 קוביות דג סלמון טרי במשקל של כ-20 גרם ליחידה

1/2-1 כוס בלילת טמפורה (100 גרם קמח טמפורה ו-150 מ"ל מים מעורבבים יחדיו)

1/2-1 כוס תערובת של פאנקו (פירורי לחם יפניים), ומעט שומשום שחור, שומשום לבן ואבקת טוגרשי (ניתן לקנות במכולות האסיאתיות)


(צילום: בועז לביא) 

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האורז במים ומעבירים לקערה. מערבבים יחד חומץ אורז, סוכר ומלח ושופכים על האורז. מערבבים בעדינות.
  2. לוקחים חופן אורז ומשטחים על כף היד. מניחים קוביית סלמון באמצע וסוגרים עליה את הבצק בצורת כדור (כמו קובה).
  3. טובלים את הכדורים בתערובת הטמפורה ולאחר מכן בתערובת הפאנקו עם השומשום והטוגרשי עד לכיסוי מלא. 
  4. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק (בטמפרטורה של 180 מעלות) למשך דקה וחצי עד שתי דקות מקסימום, עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים את הכדורים וסופגים את השמן בנייר סופג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים