ברוסקטות בטטה ופסטו
ברוסקטה היא פרוסת באגט קלויה עם שמן זית ושום. במנה זו היא משודכת לבטטות, חצילים מתובלים, טימין וגבינת עזים
ברוסקטות בטטה ופסטו
המרכיבים:
באגט פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ, שכל פרוסה מרוחה בשמן זית ובשן שום כתושה
2 חצילים פרוסים לרוחב, לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ
3 כפות שמן זית
1 כפית עלי טימין
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל גרוס
2 בטטות פרוסות לרוחב, בעובי 1/2 ס"מ, מרוחות בשמן זית
1 כוס ממרח פסטו
1 חבילת מטבעות עזים של גד
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- החצילים: מערבבים בקערית את שמן הזית, הטימין, שיני השום, המלח והפלפל. מורחים את התערובת על שני צידי פרוסות החציל.
- מסדרים את פרוסות החצילים והבטטות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, או עד להשחמת החציל והתרככות הבטטות.
- קולים את פרוסות הבאגט בתנור 2-3 דקות עד להזהבה קלה בלבד.
- הרכבת המנה: מניחים את פרוסות הבאגט בתבנית עם נייר אפייה. על כל פרוסה מניחים פרוסת חציל, מעליה מורחים ממרח פסטו, מעליו מניחים פרוסת בטטה ולסיום חצי מטבע גבינת עזים גד.
- מחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
ארז גוזלן הוא השף של ממסעדת בורדו
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:31
השף ארז גוזלן
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים