פשטידת זוקיני ומסקרפונה
מאפה נפלא זה שפשטות הכנתו עומדת ביחס הפוך לעושר טעמיו, יהפוך בוודאי לאורח קבוע אצלכם במטבח בשל העובדה שניתן להחליף את הזוקיני בכל ירק אחר: פטריות, חציל או כרשה
פשטידת זוקיני ומסקרפונה
המרכיבים (לתבנית פיירקס בגודל 22X30 ס"מ):
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, פרוס דק
3 זוקיני (או קישואים), פרוסים דק
300 גרם גבינת פטה כבשים גד
100 גרם גבינת מסקרפונה גד
200 גרם גבינת ריקוטה גד
2 כפות קמח מנופה
4 ביצים
פלפל גרוס ומלח
1/2 צרור שמיר, קצוץ דק
(צילום: סטודיו דן לב)
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את פרוסות הבצל והזוקיני ומטגנים על אש בינונית עד להשחמת הבצל.
- מסירים את הבצל והזוקיני מהאש ומסננים מנוזלים עודפים. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מערבבים בקערה את כל רכיבי הפשטידה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 20 דקות, או עד שהמאפה מתייצב ושוליו מזהיבים.
גל קריאף הוא השף של מסעדת Art de CoCo
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:50
השף גל קריאף
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים