פטה בראש: פסטה ברוטב ארבע גבינות
רוטב הקוואטרו פורמאג'ו, 'ארבע הגבינות', בתרגום חופשי מאיטלקית, הוא אחד המוכרים והאהובים בבתים רבים בישראל, בזכות מרקמו העשיר והמפנק וטעמיו העדינים
פסטה ברוטב ארבע גבינות
המרכיבים:
500 גרם פסטה
1 מכל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
1 שן שום כתושה
80 גרם מוצרלה
50 גרם פטה עזים
50 גרם פתיתי קאשקבל
50 גרם פקורינו
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- ממיסים חמאה במחבת עמוקה (כזו שתכיל גם את הפסטה) או בסיר. מוסיפים את שן השום ומטגנים קלות. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- במקביל לצמצום השמנת בסיר, מבשלים פסטה בסיר מים רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.
- מגררים את גבינת הפטה עזים ואת המוצרלה. מוסיפים את הגבינות ואת הפסטה המבושלת למחבת עם השמנת, מבשלים כדקה נוספת ומעבירים לקערת הגשה. מגישים מיד
פורסם לראשונה 04/05/2010 18:55
פסטה ברוטב ארבע גבינות
צילום: ירון ברנר
מומלצים