שאריות של החיים: 3 פשטידות מהירות
נתקעתם עם שאריות של מרק ירקות, כמה חתיכות קבנוס או צ'יפס? דנה אלמוסני מציעה לכם להכין מהן טורטיז'ה - פשטידה מהירה במחבת, שמורכבת מ"אוכל של אתמול". הנה 3 מתכונים שאפשר לשחק איתם בהתאם למה שיש במקרר
למה לזרוק את השאריות במקרר אם אפשר לארגן מהן ארוחה נהדרת בזמן ממש קצר (רק להוסיף סלט ירוק ואתם מסודרים)? בספרדית קוראים לזה טורטיז'ה - פשטידת שאריות.
ירקות טריים, מרק ירקות או תפוחי אדמה מבושלים, מכולם אפשר להכין פשטידה מצוינת. כל מה שצריך זה כמה ביצים ומחבת (כמעט). בילדותי אחיי ואני מאוד אהבנו צ'יפס, רק שאף פעם לא היינו מסיימים אותו ביום שבו הוא נעשה. בגלל שלמחרת הצ'יפס כבר לא ממש טעים, אבא שלי תמיד היה מכין ממנו פשטידה במחבת, וכל פעם מוסיף לה משהו אחר - גבינה, עוף או מה שהיה במקרר.
את התוספת לפשטידת תפוחי האדמה שבהמשך המצאתי לפני כמה שנים בסיני. נכנסתי למטבח במקום בו התאכסנו ומצאתי שם צ'יפס וביצים. כל מה שנותר היה למצוא משהו נחמד נוסף, כדי לקבל פשטידה מוצלחת. הפתרון היה להשתמש בקבנוס שחברה הביאה איתה והתוצאה הייתה נהדרת.
הרעיון בפשטידת שאריות הוא שהיא לא רק משביעה, אלא קלה להכנה ושאפשר לשחק עם המרכיבים שלה. אין לכם מנגולד? התשתמשו בתרד. נשאר לכם עוף? הוסיפו אותו במקום הגבינה. כרובית אפשר להחליף בברוקולי, או להוסיף ירקות אחרים כמו פלפלים. רואים כמה פשוט? את הפשטידה מכינים במחבת (בדומה לפריטטה), אבל לא חייבים להכין אותה על הגז. אפשר גם לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות במשך 35 עד 40 דקות.
פשטידת כרובית
המרכיבים:
700 גרם כרובית
1 גבעול כרשה פרוסה לעיגולים
2-3 שיני שום
6 עגבניות לחות קצוצות גס
1/2 צרור בזיליקום קצוץ
100 גרם פרמזן מגורדת
5 ביצים
3 כפות קמח
מלח ופלפל שחור
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מפרידים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים רותחים כ-5 דקות.מסננים ומצננים.
- במחבת עם מעט שמן מטגנים את הכרשה עד שהיא הופכת לשקופה.
- מניחים בקערה את הכרובית, הכרשה, השום, העגבניות הלחות, הבזיליקום, הפרמזן, הביצים, הקמח, המלח והפלפל. מערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת למחבת או לתבנית אפייה משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות.
פשטידת תפוחי אדמה
המרכיבים:
6 תפוחי אדמה חתוכים לריבועים או עיגולים
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
5-6 ביצים טרופות
3 כפות קמח
חופן פטרוזיליה קצוצה
150 גרם קבנוס חתוך לעיגולים או אווז מעושן
מלח ופלפל שחור
5 כפות שמן
(צילום דלית שחם)
אופן ההכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומבשלים אותם עד שהם רכים (כ-5 דקות אחרי שהמים רתחו). מסננים ומצננים.
- מטגנים במחבת את הבצל.
- מניחים בקערה את התפודים והבצל המטוגן. מוסיפים שום, קמח, פטרוזיליה, קבנוס, ביצים, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות, כדי לא למעוך את תפוחי האדמה.
- מחממים מחבת עם שמן (שיכסה את התחתית). יוצקים פנימה את התערובת ומבשלים על אש נמוכה-בינונית 15-20 דקות. מנענעים את המחבת ודואגים שהקצוות לא ידבקו.
- מניחים צלחת גדולה על המחבת ובזהירות הופכים את הפשטידת על הצלחת. מחזירים למחבת ומבשלים 15 דקות נוספות.
פשטידת מנגולד
המרכיבים:
2 בצלים קצוצים
600 גרם מנגולד
2-3 שיני שום קצוצות
4-5 ביצים טרופות
3 כפות קמח
150 גרם מוצרלה מגורדת
1/3 כפית ראס אל חנות (אם אין אגוז מוסקט)
מלח ופלפל שחור
3-4 כפות שמן
(צילום: דלית שחם)
אופן ההכנה:
- במחבת מטגנים את הבצל ומוסיפים את המנגולד והשום. מקפיצים כ-7 דקות. מתבלים ומצננים.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת למחבת חמה עם שמן ומבשלים 12-15 דקות אש נמוכה-בינונית.
- מניחים צלחת גדולה על המחבת ובזהירות הופכים את הפשטידת על הצלחת. מחזירים למחבת ומבשלים 15 דקות נוספות.
דנה אלמוסני היא הבעלים של "DADA - בוטיק של טעמים ", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים.
ירקות באדיבות- "שוק שוק" בית שמאי 15 רמת השרון 03-5409988