האייפון הגנוב: התקשורת דורשת לחשוף מסמכים
האם גיזמודו הוא כלי תקשורת על פי הגדרת החוק? האם שיקול זה הובא בחשבון כאשר ניתן צו לחפש בביתו של עורך האתר? התקשורת בארה"ב דורשת להסיר את החיסיון על המסמכים
מספר גופי תקשורת בארצות הברית יבקשו מבית המשפט לחשוף מסמכים שעליהם התבסס צו החיפוש בביתו של עורך בלוג הטכנולוגיה גיזמודו. כך על פי דיווח ב-Cnet ובאתר "קואלציית התיקון הראשון" השותפות לבקשה.
לפני כשבועיים פורסם בגיזמודו פוסט המציג את ה-iPhone של חברת אפל שאמור להיות מוצג רק בחודש הבא, בכנס המפתחים של החברה. בבלוג נטען כי הטלפון אבד לאחד המהנדסים באפל בפאב, וכי אדם שמצא אותו ניסה להחזיר אותו לאפל, ומכשלא הצליח, מכר אותו לגיזמודו. בבלוג נכתב כי אפל דרשה את המכשיר חזרה ועורך הבלוג נענה לבקשה.
לאחר מכן דיווחו בגיזמודו שיחידת אכיפה של פשעי מחשב פשטה על ביתו של העורך, ג'ייסון צ'ן, והחרימה לו מחשבים, טלפונים וציוד, במטרה לחשוף את המקור. בעקבות הפשיטה התעורר דיון האם צ'ן וגיזמודו זכאים להגנה בחוק מפני צווים כאלה, שקיימת עבור עיתונאים, בדמות חוקי מגן.
עורך הדין פיטר שיר, המנהל את קואלצית התיקון הראשון, שפועלת למען חופש הביטוי, מסביר שהחרמת ציוד כזה, היא "קטסטרופית" עבור עיתונאים, לדבריו. זאת מאחר שעיתונאים מחזיקים במידע רגיש על הגופים והחברות שהם מסקרים, וכן פרטים על מקורות שמעבירים להם את המידע בצורה אנונימית, ועל העיתונאים להבטיח את האנונימיות הזאת.
איום לעצמאות העיתונות
"השימוש בחקירת ה-iPhone בצו חיפוש מהווה איום לעיתונות העצמאית", לדבריו. הוא טוען שהיה צריך להגיש צו למסמכים הספציפיים הנוגעים ל-iPhone בשביל לחקור את הפרשה ולא לסכן את הפרטיות שלו ושל כל מקורותיו.
המסמכים שהביאו לצווי החיפוש חסויים כרגע, ובתקשורת האמריקנית מבקשים לחשוף אותם על מנת לבדוק האם פעילותו של גיזמודו ככלי תקשורת הובאה בחשבון בהחלטה להעניק את הצווים.