אפליה ללא פיקוח: מפקחת אחת ל-260 גנים
בדיון שנערך בוועדת העלייה והקליטה בעקבות הטענות להזנחת ילדים ממוצא אתיופי בגן בבאר שבע, התברר כי מפקחת אחת אחראית על 260 גנים, ומצליחה להגיע לכל אחד פעם בשנתיים
בעקבות ההפגנה שקיימו השבוע מאות יוצאי אתיופיה בבאר-שבע, במחאה על אפליית ילדיהם בגן "אוצר החיים" בעיר, קיימה היום (ד') ועדת העלייה והקליטה של הכנסת דיון בנושא. בדיון הושמעו טענות הוריהם של הילדים, והתברר כי הפיקוח על הגנים רופף במיוחד. הח"כים תבעו ממשרד התמ"ת, האחראי על הנושא, לקלוט מפקחים חדשים כדי שיוכל להגביר את הפיקוח על הנעשה בגנים - לאחר שהתברר כי מפקחת אחת אחראית על 260 גנים במחוז.
בדיון נכחו נציגי ההורים, שהעלו טענות שונות. "הילדים סבלו מהגיינה לקויה וממחסור במזון", סיפרה אחת האמהות, בליינש אברה. "בגלל המחסור במזרנים, חלקם ישנו על הרצפה. כשהתלוננתי בפני הגננת, היא אמרה לי להביא מיטה מהבית".
הדיון בוועדה, היום (צילום: גל יוחנן)
רחל שמש, מנהלת אגף הרווחה בעיריית באר שבע, דיווחה בדיון על הממצאים שגילתה בגן: "לאחר בחינת הנתונים, ראיתי ליקויי הגיינה ובטיחות חמורים, וביקשתי שיתקנו וימציאו אישורים מתאימים - והם לא הומצאו עד היום".
לעומת זאת, מנהלת ברשת "נאות מרגלית" המפעילה את המעון, הכחישה בתוקף את טענות ההורים לאפליה: "לא היו דברים מעולם, יש לי בפלאפון תמונה שמראה את הילדים המשולבים".
חבר הכנסת שלמה מולה (קדימה), שיזם את הדיון, השיב לה כי "השאלה אינה האם הדברים התרחשו.
כולנו יודעים כי הם אכן קרו, ורואים בחומרה את הטענות שלך. משרד התמ"ת ונציגי הרווחה צריכים לקיים דיון מקצועי מעמיק כדי לבחון אם יש למעון זכות לפעול, לנוכח הליקויים שנמצאו".
נושא נוסף שעלה הוא העדר הפיקוח על הגנים בשגרה. נציגת משרד התמ"ת, שנכחה בדיון, אמרה כי היא המפקחת היחידה במחוז, שאחראית על 260 גנים. לכן, לדבריה, היא מגיעה רק פעם בשנה וחצי-שנתיים למעון. בתום הדיון קראה הוועדה למשרד התמ"ת לקלוט מפקחים נוספים ולהגביר את הפיקוח, ולקיים דיון מקצועי בין גורמי הרווחה לגורמי התמ"ת. הוועדה גם גינתה את תופעת הגזענות.
Read this article in English