נמאס מהפירורים: עוגות גבינה לא משעממות
לא מוכנים לשעמם את האורחים שלכם עם עוד פרוסה של עוגת גבינה עם פירורים או עוגת גבינה בסגנון ניו יורק? השף-קונדיטור בארי סייג מ"לחם טאטי" בא לעזרתכם עם ארבעה מתכונים שלא יכולים להיכשל: גם מיוחדים וגם טעימים
עוגת גבינה ומשמש | עוגת גבינה אפויה וקרם לימון | עוגת גבינה ושוקולד לבן | פאדג' שוקולד וגבינה |
טארט גבינה ומשמש
המרכיבים (לתבנית טארט עגולה בקוטר 24):
לבצק:
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
1 חלמון
למלית:
250 גרם גבינה 9%
250 גרם גבינת שמנת 30%
60 גרם (2 כפות) דבש
100 גרם סוכר
4 ביצים בגודל M
50 גרם חמאה מומסת
גרדת לימון (1/2 לימון)
8 משמשים טריים מגולענים וחתוכים (אפשרי משומרים)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים של הבצק למעט החלמון בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון ומעבדים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3 מ"מ. משטחים על התבנית ומכניסים שוב למקרר לעוד חצי שעה.
- מוציאים מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות. רצוי לאפות עם "משקולת" (מניחים מעל הבצק ניילון נצמד או נייר אלומיניום ומעליו קטניות כדי להבטיח שהדפנות יישארו יציבות). מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים ומוציאים את המשקולת.
- על הקלתית האפויה מסדרים משמשים חתוכים. מערבבים את כל חומרי המילית ובעזרת כף יוצקים על המשמשים.
- אופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר האפייה מקשטים מעל במשמשים ומקררים היטב לפני ההגשה.
טארט גבינה ומשמש (צילום: יולה זובריצקי)
עוגת גבינה אפויה וקרם לימון
המרכיבים (לשתי תבניות מאורכות בגודל 25X10 ס"מ):
לבצק:
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
1 חלמון
למלית:
130 גרם גבינה 9%
130 גרם גבינה 30%
130 גרם סוכר
250 גרם שמנת חמוצה 15%
2 ביצים בגודל M
1/2 מקל וניל
גרדה מחצי לימון
גרדה מחצי תפוז
25 גרם קורנפלור
לקרם לימון:
100 גרם (1/2 כוס) מיץ לימון
150 גרם סוכר
3 ביצים בגודל M
180 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים את כל החומרים של הבצק למעט החלמון בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון ומעבדים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3 מ"מ. משטחים על התבנית ומכניסים שוב למקרר לעוד חצי שעה.
- מוציאים מהמקרר, מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות. רצוי לאפות עם "משקולת".
- מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים ומוציאים את המשקולת.
- המלית: מערבבים את חומרי מלית הגבינה היטב ויוצקים על הקלתית האפויה.
- אופים שוב כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. לאחר מכן מקררים היטב במקרר.
- קרם לימון: בקערת נירוסטה שנמצאת מעל סיר עם מים רותחים ("באן מארי") מערבבים מיץ לימון, סוכר וביצים תוך בחישה מתמדת עד הסמכה.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ויוצקים מעל העוגה. מקררים היטב את העוגה לפני ההגשה.
עוגת גבינה אפויה וקרם לימון (צילום: יולה זובריצקי)
עוגת גבינה ושוקולד לבן
המרכיבים (לתבנית טארט עגולה בקוטר 24):
לבצק:
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
130 גרם קמח
20 גרם קקאו כהה
1 חלמון ביצה
למלית גבינה:
200 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
150 גרם גבינת שמנת
150 גרם גבינה 9%
270 גרם שמנת חמוצה 15%
80 גרם סוכר
3 ביצים בגודל M
40 גרם קמח
לציפוי:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים את כל החומרים של הבצק למעט החלמון בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החלמון ומעבדים לבצק אחיד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3 מ"מ. משטחים על התבנית. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים את הבצק בתום האפייה.
- מלית הגבינה: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד הלבן, מערבבים היטב ומקררים.
- מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבצק האפוי ואופים שוב למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
- הציפוי: מרתיחים את השמנת המתוקה, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים היטב.
- מקררים את העוגה ויוצקים את הציפוי מעל.
עוגת גבינה ושוקולד לבן (צילום: יולה זובריצקי)
פאדג' שוקולד וגבינה
המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ):
שכבת שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה
2 ביצים בגודל M
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום
90 גרם קמח
שכבת גבינה:
125 גרם גבינה 9%
125 גרם גבינת 30%
50 גרם חמאה מומסת
75 גרם סוכר לבן
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
1 ביצה בגודל M
1 חלמון ביצה
10 גרם קמח
לציפוי:
פולי קקאו גרוסים
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד וחמאה יחד, מערבבים עם שאר החומרים של שכבת השוקולד ויוצקים לתבנית.
- מערבבים את כל החומרים של שכבת הגבינה ויוצקים מעל שכבת השוקולד.
- מפזרים מעל פולי קקאו גרוסים ואופים כ-25-30 דקות בתנור.
פאדג' שוקולד וגבינה (צילום: יולה זובריצקי)