נתניהו נועד עם מיטשל: מחכים לפלסטינים
המשא ומתן העקיף עם הפלסטינים טרם החל, ובישראל מחכים לכינוס המועצה המרכזית של אש"ף. גורמים מדיניים מאשימים את הפלסטינים בעיכוב. השר יעלון: "רוצים מו"מ ללא תנאים מוקדמים, אך הם מסרבים"
שיחות הקרבה עם הפלסטינים, שהיו אמורות להיפתח היום (ד'), לא הושקו בפועל. כך טוענים גורמים מדיניים בירושלים, על רקע ההחלטה הפלסטינית להמתין לכינוס המועצה המרכזית של אש"ף בשבת ובעקבות פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם השליח האמריקני, ג'ורג' מיטשל.
בישראל מאשימים את הפלסטינים בעיכוב התהליך המדיני, משום שעד כה לא הצהירו על כוונתם להשיק את שיחות הקרבה. שרים וגורמים מדיניים אחרים אמרו הערב שבנסיבות אלה הם סקפטיים לגבי היכולת של שני הצדדים להתקדם הלאה. "אנחנו ממתינים לאבו מאזן. מבחינתנו ההכנות הושלמו", אמרו בלשכת ראש הממשלה.
"הפגישה היום היתה פגישת עבודה קונסטרוקטיבית וטובה", הגדירו הגורמים את השיחה בין נתניהו למיטשל, אך נמנעו מלהשתמש בהגדרה הקודמת שטבעו והיא שהפגישה אמורה להיות יריית הפתיחה למו"מ העקיף. יועץ התקשורת של נתניהו, ניר חפץ, מסר בסיומה: "ראש הממשלה והסנטור מיטשל נפגשו לפגישת עבודה שנמשכה שלוש שעות וקבעו להיפגש שוב מחר".
מיטשל ונתניהו, היום. "פגישת עבודה טובה" (צילום: עמוס בן גרשום, לע"ם)
חלק מהפגישה נערכה בארבע עיניים וחלק ממנה בהשתתפות עו"ד יצחק מולכו וד"ר עוזי ארד מהצד הישראלי, ודן שפירו ודיוויד הייל מהצד האמריקני.
שר החוץ, אביגדור ליברמן, נפגש עם שר החוץ של צ'כיה, יאן קוהוט, ואמר כי "עצם קיום השיחות עם הפלסטינים הוא חשוב, אך אני עדיין תוהה מה כוונותיהם. זהו מצב בלתי סביר שמצד אחד מנהלים איתנו מו"מ לשלום ומצד שני מנציחים את הטרור על ידי קריאת שמות של רחובות על שם טרוריסטים כמו יחיא עיאש".
"גם אי ההחלטה של הפלסטינים על קיום השיחות בינתיים בכל מיני תירוצים, מעוררת שאלות לגבי רצינות הצד השני. אני מקווה שבכל זאת נצליח לקיים את השיחות בצורה תקינה", הוסיף ליברמן. "גם העובדה שישראל נתנה לפלסטינים אישור למפעיל סלולרי פלסטיני נוסף ולמרות זאת הרשות החליטה על חרם על כל המוצרים הסלולריים הישראלים, היא דבר מוזר ביותר".
השר לעניינים אסטרטגים, בוגי יעלון, אמר באזכרה לרב סרן אלירז פרץ: "איננו רוצים לשלוט בשכנינו, הם שולטים בעצמם וטוב שכך. אבל אין זה אומר שליהודים אין ולא תהיה זכות לחיות ביישוביהם ביו"ש. אנו מוכנים לחזור למו"מ ישיר עם הנהגתם לגבי עתידם ולגבי עתיד היחסים בינינו לבינם, אך ללא תנאים מוקדמים. הם מסרבים".
"אם וכאשר ניכנס למו"מ שכזה, נהיה מוכנים לקדם נושאים רבים באופן שישפר את מצבם של הערבים החיים תחת הרשות הפלסטינית, הוסיף יעלון. "זה עולה בקנה אחד עם ערכינו ועם האינטרסים שלנו, אך איננו מוכנים להיכנס שוב לתהליך מדיני, שחווינו מאז הסכם אוסלו שבו נתנו נכסים וקיבלנו טרור".
Read this article in English