שתף קטע נבחר

 

הבעל לא ויתר לאשתו, וחזר הביתה בצו שופט

בית משפט לענייני משפחה הוציא צו הרחקה לגבר מאזור ירושלים, לבקשת אשתו. בית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה וקבע כי מדובר בצעד שצריך להיעשות במקרים יוצאי דופן

גבר מאזור ירושלים, שהרוחק מביתו, בצו של שופט בעקבות תלונה של האשה על אלימות לא ויתר, וערער לבית המשפט המחוזי בירושלים - שם נקבע היום (ד') כי לא הוכח שהאיש אלים ושצו כזה צריך להינתן רק במקרים יוצאי דופן.

 

לאחרונה הוציא בית משפט לענייני משפחה צו האוסר על הגבר להיכנס לביתו, לבקשת אשתו. השופט קבע כי לא שוכנע שהבעל מסוגל להשתלט על עצמו בנוכחות אשתו, במצבים בהם הוא נמצא איתה לבד. הוא קבע כי נוכחותו בדירה מעמידה את אשתו בסכנה מוחשית לשלומה. המסקנה של בית המשפט היתה שזכותה של האשה לחיות בשקט, ללא איום מתמיד מצד בעלה, ושעובדה זו גוברת על הפגיעה בזכויות הגבר בדירה.

 

הבעל ערער לבית המשפט המחוזי, בטענה כי מדובר היה באירוע חד-פעמי שבו נקט בנו באלימות כלפיו, וכי נוכח מצבו הרפואי כיום הוא בעצם הקורבן. הגבר טען כי אם היה צריך לאסור על מישהו להיכנס לדירה, הרי צריך להוציא את הצו לבנו.

 

לאור האמור, הפך בית המשפט המחוזי את החלטת בית המשפט לענייני משפחה, וקבע כי אין במכלול הנסיבות, הודות התנהגות הגבר, כדי להצדיק את הרחקתו מהדירה כיום ולשלול ממנו את זכות השימוש בקניינו, ודאי לא דרך קבע.

 

השופטים חנה בן עמי, דוד מינץ ותמר בזק רפפורט קבעו, כי על-מנת להוציא בן-זוג מביתו שלו מעילה של אלימות במשפחה, יש להוכיח קיומה של סכנה מוחשית ומיידים המרחפת על ראשו של הצד הטוען שהוא קורבן ושמעשי האלימות הן בעלי חומרה מיוחדת.

 

עוד קבע בית המשפט, כי צו המונע באופן מוחלט וללא קץ את כניסתו של בן זוג לדירת בני הזוג, יינתן רק במקרים יוצאי דופן כאשר אין פתרון אחר וכשנראה שאין סיכוי כלל שבן המשפחה האלים, המורחק מביתו ישוב לדרכו הרעה.

 

לדברי השופטים, מקרה זה אינו בגדר המקרים המצדיקים צו הרחקה בוודאי שלא לצמיתות וכי מקרה האלימות המדובר הינו משנת 2007, כאשר נטען אז כי האב נהג באלימות כלפי בנו וכי במשך זמן שעבר מאז, הגבר לא פעל באלימות כלשהי כנגד אשתו וכנד בנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטים הפכו את ההחלטה. אילוסטרציה
צילום: index open
מומלצים