פירסט קלאס: מאפי שבועות חגיגיים במיוחד
רוצים ארוחת שבועות שלא תשכח? אורי שפט ורינת צדוק מ"לחמים" מגישים שלושה מתכונים חגיגיים: כיסוני בצק במילוי תרד, מאפה גבינת פטה וסלק וטארט גבינה ופרג
כיסוני בצק ממולאים בתרד וגבינות
המרכיבים (ל-25 יחידות):
לבצק:800 (6 כוסות) גרם קמח חיטה
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים
1 כוס מים
100 גרם שמנת חמוצה/יוגורט
1/3 כוס סוכר
40 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
למלית:
200 גרם גבינת ריקוטה 5%
400 גרם גבינת פטה
500 גרם עלי תרד טריים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית שום כתוש
50 גרם צנוברים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.
- מוסיפים לקערה לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח, שמנת חמוצה ו-50 גרם חמאה.
- בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות, לאיחוד החומרים.
- מגבירים את פעולת הלישה למהירות בינונית, ולשים עוד 4 דקות, עד לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
- מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה הנותרות, עד שהן נבלעות בבצק. ממשיכים בלישה עוד שתי דקות (רצוי שיישארו גושים קטנים של חמאה).
- מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, משטחים אותו ויוצרים ממנו פיתה.
-
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים לפחות כשעה .
- המלית: קוצצים את עלי התרד גס.
- מערבבים גבינת ריקוטה, עלי תרד קצוצים, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, שום כתוש, ביצה, קמח, וצנוברים.
- מפוררים חתיכות גסות של פטה לתוך התערובת (לא למעוך).
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3.5 מ"מ. מחלקים לקוביות 8X8 ס"מ.
- שמים מלית במרכז כל ריבוע וסוגרים קצה מול קצה במהודק.
- מניחים בצד להתפחה כ-30 דקות.
-
מורחים כל מאפה בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
מאפה גבינת פטה וסלק על בצק עלים
המרכיבים (לריבוע בגודל 25X25 ס"מ):
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
250 גרם גבינת פטה
5 סלקים מבושלים בינוניים
150 גרם גבינת שמנת
1/2 מכל שמנת מתוקה
צרור קטן של עירית, קצוצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
לקישוט:
10 אגוזי לוז שלמים
10 עלי בזיליקום רעננים ויפים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- חותכים בצק עלים לריבוע בגודל 25X25 ס"מ.
- מניחים את בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את ריבוע הבצק כ-14 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים על הבצק נייר אפייה ומעל עוד תבנית.
- מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ומכניסים את התבנית לעוד 14 דקות. לוחצים קצת על התבנית כדי להוציא אוויר מהבצק עלים.
- מסירים את התבנית העליונה ואופים עוד 5 דקות לקבלת גוון זהוב.
- מקררים את בצק העלים ומיישרים מעט את הקצוות בעזרת סכין חדה.
- המילוי: מבשלים סלקים בינוניים במים כ-20 דקות לבישול מלא, מקררים וחותכים לחצי. כל חצי חותכים ל-4.
- מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב.
- בקערה נפרדת מערבבים: גבינת שמנת, עירית קצוצה, מלח, פלפל ומלח.
- מקפלים יחד את הקצפת ותערובת הגבינה עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי כדי לא לשבור את הקצפת).
- חותכים את גבינת פטה לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ.
- קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 4 דקות, ובעזרת סכין חוצים כל אגוז לחצי.
- הרכבת הטארט: מעבירים את תערובת הגבינות לשק זילוף (אפשר לסדר גם בעזרת כף).
- מתחילים לזלף את הקרם כ-3 ס"מ מהקצה בצורה ריבועית (כך שנוצר לנו ריבוע בצק ובתוכו ריבוע קרם).
- מסדרים את הסלקים על הטארט כאשר הקצוות פונים כלפי מעלה
- מסדרים בין הסלקים קוביות פטה, עלי בזיליקום וחצאי לוז.
טארט גבינה פרג לימון
המרכיבים (לבתנית בקוטר 26 ס"מ):
לבצק:
300 גרם קמח ( 2 כוסות+ 2 כפות)
200 גרם חמאה קרה
1/2 כוס סוכר
קליפה מגורדת מחצי לימון
1 כף פרג שלם
1 חלמון
קורט מלח
למלית:
3/4 כוס פרג טחון טרי
1 כוס חלב
1 כף שטוחה דבש
1/4 כוס סוכר
קליפה מגורדת מלימון אחד
לגבינה:
250 גרם גבינת שמנת
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
קליפה מגורדת מחצי לימון
לציפוי:
1 מכל שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- הבצק: מערבבים חמאה וסוכר במיקסר, בעזרת וו גיטרה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים חלמון, מלח, ואת קליפת הלימון ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית.
- מוסיפים פרג שלם וקמח ומערבבים עד לקבלת בצק.
- מוצאים מהקערה את הבצק משטחים לפיתה ועוטפים בניילון נצמד. מקררים לפחות שעה.
- מאבקים משטח עבודה במעט קמח ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ (מרדדים כל הזמן תוך סיבוב הבצק כדי שלא ידבק למשטח העבודה).
- מחוררים בעזרת מזלג ומלבישים על הקלתית תוך כדי הידוק הבצק לתבנית.
- מקררים במקפיא לפני האפייה. מרפדים את הקלתית בניילון נצמד, מניחים מעל קטניות לאפייה עיוורת (שעועית, חומוס)
- מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-8 דקות לקבלת גוון זהוב.
- מוציאים את השעועית ואופים עוד 3 דקות, מוצאים ומניחים לקירור.
- המלית: מבשלים את כל המרכיבים על אש בינונית כ-7 דקות ומקררים.
- הגבינה: מערבבים גבינת שמנת, סוכר וקליפת לימון לתערובת חלקה ללא גושים.
- מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הפרג לגבינות ומערבבים.
- מחממים תנור ל-140 מעלות.
- יוצקים את מסת הגבינות לקלתית האפוייה. מכניסים לתנור ואופים 12 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מכבים את התנור ומשהים בו את העוגה 10 דקות נוספות. מצננים.
- הציפוי: מערבבים את השמנת והסוכר. יוצקים על העוגה הקרה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-3 דקות מקררים לפני ההגשה.
אורי שפט הוא הבעלים של "לחמים " ורינת צדוק היא הקונדיטורית הראשית של המאפייה.