על בסיס ביסקוויט: עוגת גבינה אפויה
השף ברק חורש אופה עוגת גבינה קצת אחרת, על בסיס ביסקוויטים ואגוזים, עם ציפוי של שמנת חמוצה. חגיגית וטעימה
עוגת גבינה אפויה אחרת
מתכון של השף ברק חורש, באדיבות "טרה"
המרכיבים:
לבסיס העוגה:
300 גרם ביסקוויטים
50 גרם חמאת רכה
50 גרם אגוזי פקאן או שקדים גרוסים
2 כפות אבקת סוכר
לתערובת הגבינה:
250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם)
250 גרם גבינה לבנה 3%
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
2/3 כוס סוכר
לציפוי:
125 מ"ל שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
עזרים: תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ (או תבנית עגולה 26 ס"מ)
(צילום: שי אפגין)
אופן ההכנה:
-
הבסיס: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים.
- משטחים את הבסיס בתבנית ומהדקים היטב עם הידיים.
- תערובת הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים.
- יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס ומשטחים.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות. מוציאים מהתנור.
- הציפוי: מערבבים את החומרים בקערה ומשטחים על גבי העוגה האפויה.
- מחזירים את העוגה לתנור החם ל-10 דקות נוספות. מצננים את העוגה למשך שעתיים או יותר.
צילום: אסף רונן
מומלצים