שמו הרע? ישראל אסרה על מבחוח לצאת לניתוח
זמן קצר לפני שקרוב משפחתו חוסל בדובאי, הספיק מוחמד אל-מבחוח מעזה לעבור ניתוח בבי"ח במזרח ירושלים. מאז הידרדר מצבו, אך ישראל מונעת את כניסתו לשטחה. בשב"כ מתעקשים: "חשד לקשר לפעילי טרור"
בשיחה עם ynet סיפר אל-מבחוח, כי "בדצמבר נכנסתי לישראל כדי להגיע לצינתור ברמאללה. יומיים אחר כך עברתי גם ניתוח בבית החולים אל-מקאסד בירושלים, אבל הוא כנראה לא עזר. הרופאים בעזה אמרו שאני צריך לעבור ניתוח לב פתוח, אבל מאז הישראלים מסרבים לאפשר לי להיכנס ואני לא יודע למה".
הוא הסביר כי הופתע מאוד לנוכח ההחלטה, בשל העובדה כי במשך יותר מ-12 שנים שימש מנהל אחראי בתחנת דלק בתל-אביב, ובמשך שנתיים וחצי עבד בנתיבות. "מעולם לא הייתה לי שום בעיה ביטחונית כזו או אחרת. לא נעצרתי אף פעם ולראייה, כמה ימים לפני החיסול עברתי את הניתוחים ולאף אחד לא הייתה בעיה עם זה".
אל-מבחוח קשור למשפחת בכיר חמאס בדרגה שלישית, וציין כי היחסים בינו לבין בני ביתו רחוקים מלהיות הדוקים. "היו לי הרבה בעיות עם אביו. אותי לא מעניינים חמאס או פתח אלא רק הבריאות שלי. יש לי עשרה ילדים", הסביר.
בעקבות ההידרדרות במצבו והמשך סירובה של ישראל לאפשר לו לעבור בשטחה לניתוח, שקל אל-מבחוח להגיע בכוחות עצמו למחסום ארז בניסיון אחרון להציל את חייו. "הכאבים הפכו להיות עזים ואמרתי לעצמי שגם ככה אני הולך למות, אז אני אלך ל'ארז' - ויהיה אשר יהיה". הוא ציין כי רק בלחץ קרובי משפחתו שחששו שיירה בידי חיילי צה"ל, נמנע ברגע האחרון מלבצע את המהלך.
אל-מבחוח מתעקש כי שם משפחתו הוא שהוביל להחלטה למנוע ממנו לצאת לניתוח, ומתאר את סירובה של ישראל לאפשר לו לצאת מהרצועה כאבסורד מוחלט. "כולם יודעים מה טיב הקרבה ביני לבין מי שחוסל ומכירים את מערכת היחסים שהיא לא טובה. שישאלו את הבוס שלי בתחנת 'פז' אם אני מהווה סכנה. אפילו אחרי האינתיפאדה הוא הציע לי לעבוד אצלו בגלל שהייתי מסור לעבודה".
למרות דבריו, מסרו בדוברות השב"כ כי "כניסתו של אל-מבחוח לישראל נמנעה מטעמים ביטחוניים מובהקים, הנוגעים לחשדות עדכניים בדבר קשרים לפעילי טרור - הן שלו עצמו והן של בני משפחתו הקרובה".
בינתיים נותר אל-מבחוח החולה אובד עצות. "אני יושב על חוף הים, כי מרוב כאבים ועצבים אין לי חשק לראות או לדבר עם אף אחד. אם כבר למות - אז שזה יהיה לבד".
בארגון "רופאים לזכויות אדם", אליו פנה אל-מבחוח בבקשה לסייע לו, אמרו כי העבירו לשב"כ חוות דעת שלפיה הטיפול שנמנע ממנו חיוני להצלת חייו. חבר בארגון, רן ירון, התייחס לסירוב לאפשר את כניסתו לישראל ואמר כי "ככל שהדברים קשורים לקרבתו של החולה למחמוד אל-מבחוח, אנו מגנים בתוקף מניעת טיפול רפואי מטעמים פוליטיים או על רקע השתייכות משפחתית. אנו מביעים חשש כבד לבריאותו".
Read this article in English