שתף קטע נבחר

 

מכינת "בני דוד" בעלי – הדור הבא

באירוע מרגש, שכלל את הנצחת הבוגרים הנופלים, נחנך משכן הקבע לישיבה לבוגרי צבא בעלי, לצד המכינה הקדם צבאית. ראש מוסדות "בני דוד", הרב סדן: מדובר כנראה בבית המדרש הראשון מזה אלפיים שנה שכל תלמידיו בוגרי שירות צבאי מלא

22 שנים אחרי שייסד את המכינה הישיבתית לצה"ל "בני דוד" – הראשונה במפעל המכינות הקדם צבאיות - ותרם להשתלבותם של אלפי חובשי כיפה בתפקידי פיקוד בכירים בצה"ל, חונך "אבי המכינות", הרב אלי סדן, באופן רשמי את פרוייקט ההמשך להשתלבות בוגריו בתפקידי מפתח גם בחיים האזרחיים. כשלוש שנים לאחר שנוסדה, נכנסה השבוע "הישיבה לבוגרי צבא" למשכן הקבע ביישוב עלי שבשומרון. המטרה: טיפוחם של אנשי אמונה בעולם המעשה. השיטה: העמקה יתירה בלימוד של שאלות הזהות בחברה הישראלית בת ימינו ומתן דגש על חשיבות נטילת האחריות והמעורבות בה.

  

כבר לפני עשור נוסד לצד המכינה בעלי המסלול לבוגרים, או כפי שכונה אז – "המכינה לחיים" ("מכל"ח"). לימים התמזג בית המדרש עם כולל האברכים שפעל במקום, ויחד הם הפכו לישיבה לבוגרי צבא. חנוכת מבנה הקבע נחגגה רק השבוע, אבל הארעיות שהייתה קודם לכן לא הפריע ללימוד התורה שמתקיים בה כבר כמה שנים. הישיבה מונה כיום כ-150 תלמידים, ובין בוגריה גם סגן מפקד גדוד 51 בגולני, רס"ן רועי קליין הי"ד, ושכנו, סמג"ד 12 בחטיבה, רס"ן אלירז פרץ הי"ד.

  

כחלק מפעילות בית המדרש - בראשות הרב אליעזר קשתיאל - משלבים כמה מהתלמידים לימוד תורה ולימודים אקדמאים במסגרת מכון "חי רועי" למנהיגות חברתית על שם רועי קליין. התוכנית מאפשרת למשתתפים בה – 18 בכל מחזור - לבנות את עצמם לקראת תפקידים ציבוריים ואידיאליסטיים בעם ישראל, ומטרתה היא להכשיר אנשי מעשה למשימות לאומיות בשדה החברתי והכלכלי מתוך עולמה של תורה. המסלול ידוע כמפרך ותובעני והוא מזכה את אנשיו במלגת שכר לימוד מלא ובמלגת קיום חודשית.

  

בית המדרש של הישיבה לבוגרי צבא נבנה בתרומת הנרי ואסתר סוויקה טובלי, שנקראו אל הדגל על ידי מנכ"ל "בני דוד" ליאור שטול. הוא נחנך באירוע מרגש שכלל הנצחה וקריאת כיתות לימוד על שמם של חמישה בוגרים שנפלו בשנים האחרונות במערכות ישראל  - סא"ל עמנואל מורנו, רס"ן רועי קליין ורס"ן בנג'י הילמן ממלחמת לבנון השניה, סרן יוני נתנאל מעופרת יצוקה, ורס"ן אלירז פרץ שנפל בפעילות מבצעית ברצועת עזה בחודש שעבר. 

 

"האנשים האלה מסמנים לנו איך ללמוד תורה"

ראש מוסדות "בני דוד", הרב אלי סדן, ציין באירוע כי מדובר ככל הנראה בבית המדרש הראשון מזה אלפיים שנה שכל תלמידיו הם בוגרי שירות מלא בצבא ישראל - רובם בתפקידי פיקוד וקצונה בקבע, אף שהספרים שנלמדים בו נמצאים - מן הסתם - גם בבתי מדרש אחרים. על הנופלים בוגרי הישיבה אמר: "הצורך לעמוד מול התמונות שלהם דורש מכל אחד מאיתנו לחיות חיים ברמה אחרת. האנשים האלה מסמנים לנו איך ללמוד תורה".

  

אלוף פיקוד מרכז, אבי מזרחי, שהשתתף גם הוא באירוע, אמר: "הדור שלנו זכה להיות חלק מהחזרה לארץ ישראל ועלינו מוטלת החובה - על כולנו כאחד - לשמור על הפיקדון היקר הזה לדורי דורות ולהעביר את ישראל ועצמאותה ואת שלמותה וגדלותה מדור לדור בלי שתיפול שערה משערת אנשינו וארצינו... צריך להגדיל את הכמות שבאה לכאן ולומדת כאן... נעשה כל מה שאפשר עם מנת שאנחנו באמת נוכיח שאנחנו כאן לדורי דורות ואנחנו נישאר כאן לדורי דורות... אני מקווה שאנחנו ניפגש רק באירועים מעין אלה ונמשיך לבנות את הארץ קדימה ככל שאפשר". 

 

חברו של הרב סדן, יו"ר הסוכנות נתן שרנסקי, ציין את לומדי בית המדרש לבוגרי צבא ש"יודעים מתי לפתוח ספר תורה

 ומתי לסגור אותו ולצאת למלחמה, ואחרי המלחמה שוב לפתוח אותו". עוד הוסיף כי המוסד, תלמידיו  ובוגריו הפכו סמל לגבורה ומסירות נפש – "אתם נותנים כוח לכל עם ישראל".

  

הרב שלמה אבינר אמר כי לא די ללמוד תורה אלא צריך גם לחיות ולקיים אותה. "המצווה היחידה שצריכה מסירות נפש מלכתחילה זה הצבא, ולכן זה הקיום הגדול של התורה", קבע הרב, "אשרינו שזכינו לבית מדרש לבוגרי צבא, שלומדים תורה ומתוך שלומדים תורה הולכים לצבא ומתוך שהולכים לצבא לומדים תורה עוד יותר טוב". 

 

שלומית פרץ, אלמנתו של אלירז, סיפרה בסרט שהוקרן באירוע כיצד המקום הזה נתן את המענה לדבר שהיה כל כך חשוב לו – לימוד תורה ואמונה. "אני בטוחה שאלירז פה, רואה את זה ושמח בזה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסרת הלוט. בית המדרש בעלי
צילום: דניאל הרוש
שרנסקי. "נותנים כוח לכולנו"
צילום: דניאל הרוש
האלוף מזרחי. ""לשמור על הפיקדון"
צילום: דניאל הרוש
מומלצים