שתף קטע נבחר
 

הפרלמנט בגרמניה אישר: יוון תקבל סיוע

המכשול האחרון והקשה מכולם הוסר מדרכה של חבילת הסיוע של יוון. שני בתי הנבחרים בגרמניה אישרו את חלקה של מדינתם בהלוואה שתינתן ליוון. גרמניה תעביר ליוון מוכת החובות 22.4 מיליארד אירו, שיוחזרו לה לאורך שלוש שנים

חבילת הסיוע שגובשה על ידי מדינות אירופה וקרן המטבע הבינלאומי, על מנת לחלץ את יוון מהחובות שבהם שקעה, זכתה היום (ו') לאישור האחרון והחשוב ביותר להתגשמותה. בית הנבחרים העליון של גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר באיחוד האירופי, אישר הגשת סיוע של 22.4 מיליארד אירו ליוון.

 

ההצעה, שהוגשה על ידי ממשלת המרכז-ימין בראשותה של אנגלה מרקל, זכתה בתחילת היום לאישורו של בית הנבחרים הארתי, הבונדסטאג. הבונדסטאג אישר את חבילת הסיוע ברוב של 370 תומכים מול 72 מתנגדים ו-139 נמנעים. לאחר שאושרה החבילה בבונדסטאג, היא עברה לאישורה של הבונדסראט, שם מרוכזים נציגי 16 המדינות השונות המרכיבות את הפדרציה הגרמנית.

 

לפני כשבוע הודיעו שרי האוצר של מדינות אירופה, שהתכנסו בבריסל, כי הם הצליחו לגבש חבילת סיוע ליוון. החבילה, בהיקף של 11 מיליארד אירו, גובשה בשיתוף פעולה עם קרן המטבע הבינלאומי ושני הגופים הציבו תנאי לקיומה: שממשלת יוון תביא לאישור בית הנבחרים של המדינה שורה של קיצוצים בתקציב, שמטרתם להעלות את המדינה למסלול של הבראה כלכלית לאחר ששקעה בחובות עצומים הנובעים, בין היתר, מהיקף ההשקעה הלאומית בתנאים סוציאליים לעובדי מדינה. בליל יום ה', אישר הפרלמנט היווני את הקיצוצים הנדרשים, למרות מהומות קשות שפרצו במדינה במחאה על הפגיעה בשכבות החלשות ובעובדי המדינה.

 

מלכתחילה היה ברור, כי ההלוואה לא תוכל להינתן אם החברה העשירה והגדולה ביותר באיחוד, גרמניה, לא תשתתף במימונה. לרגעים נדמה היה, כי גרמניה תהווה מכשול להגשת הסיוע ליוון, לאחר שהתקשורת הגרמנית יצאה פה אחד נגד תכנית הסיוע ובדעת הקהל נרשמה התנגדות גדולה לשימוש בכספי משלם המסים הגרמני לכיסוי חובותיה של מדינה אחרת. בראש המתנגדים בפרמנט עמדו חברי מפלגת השמאל, שטענו כי הסיוע לא יעזור ליוון אלא רק יגרום לה לשקוע עוד יותר בחובות.

 

התכנית זכתה לאישור הפרלמנט הגרמני בעיקר בגלל תמיכתה הנחרצת של הקנצלרית מרקל, שממשלתה מחזיקה ברוב בשני בתי הנבחרים בברלין - הן הבונדסטאג, שהרכבו מייצג את התפלגות התמיכה במפלגות בכלל הציבור הגרמני, והן בבונדסראט, שמעניק יתר ייצוג למגמה החזקה בכל מדינה ומדינה.

 

שר האוצר בממשלתה של מרקל, וולפגנג שויבל, דיבר לפני ההצבעה בצורה נחרצת ואמר כי "אנו חייבים לאשר את התכנית הזאת שכן כל אלטרנטיבה אחרת תהיה יקרה אף יותר לציבור הגרמני, שלא לומר מסוכנת יותר".

 

שויבל התייחס בדבריו לסיכון הממשי שחדלות פירעון יוונית עלולה להוות עבור כלכלת אירופה כולה. "זה יהיה אסון אם חברה כלשהי באיחוד תגיע לחדלות פירעון. אנו צריכים להגן על המטבע האירופי כולו כי כך אנו מגינים על האיחוד כולו".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים