שתף קטע נבחר

חמאס למשת"פים בעזה: "מבצע חנינה" לחודשיים

משרד הפנים ברצועה קרא לפלסטינים המסייעים לישראל להסגיר עצמם עד יולי, והבטיח להעניק להם חנינה ולשמור על חשאיות זהותם. מי שייתפס בתום התקופה - ייענש בכל חומרת הדין

אחרי הוצאתם להורג של שני תושבי הרצועה באשמת סיוע לישראל בחודש שעבר, מגבירים בחמאס את הלחץ על המשת"פים. שלטונות הארגון ברצועה פרסמו היום (א') קריאה לפלסטינים העומדים בקשר עם כוחות הביטחון של ישראל לחדול ממעשיהם ולהסגיר עצמם לרשויות - בתמורה לקבלת חנינה.

 

דובר משרד הפנים של חמאס, איהב אל-ר'סין, הכריז כי תקופת החנינה תימשך עד ל-10 ביולי. עם זאת, עדיין לא ברור האם מדובר בחנינה מלאה או בכזו שתזכה את מי שיסגיר עצמו בעונשים קלים יחסית.

 

"מרכזי המשטרה והמפקדות הביטחוניות פתוחות 24 שעות ביממה כדי לקבל את אלה שרוצים לחזור בהם", אמר אל-ר'סין. "ניתן לפנות גם לראשי המשפחות כדי להעביר דרכם את ההתחייבות להפסקת שיתוף הפעולה עם ישראל, בתיאום עם גורמי הביטחון".

 

בחמאס הדגישו כי בכוונתם לשמור על חשאיות זהות משתפי הפעולה שיבחרו להיענות לקריאתם, ואיימו כי אלו שייתפסו עם תום תקופת החנינה - ייענשו בכל חומרת הדין.

 

ההוצאות להורג: גינויים פנים-פלסטינים

ארגוני זכויות אדם ברשות הפלסטינית פרסמו בחודש שעבר הודעות גינוי לחמאס בעקבות הוצאתם להורג של שני פלסטינים שהורשעו בשיתוף פעולה עם ישראל. בהודעה מטעמם, מחו הארגונים על כך שהשניים לא זכו להליך משפטי הוגן, וסברו כי העונש הוא "צעד המנוגד לחוק הפלסטיני, האוסר ביצוע גזר דין מוות ללא אישורו של נשיא הרשות".

 

בהודעה, ששוגרה מטעמם של שישה ארגונים שונים בשטחים, נמסר כי למרות חומרת העבירות שבהן הורשעו השניים, "מהווה עונש המוות הפרה בוטה לזכות האדם לחיים, שהיא זכות בסיסית שאין לפגוע בה גם במצבי חירום. זהו עונש שאינו מרתיע או אנושי, משפיל ואינו משרת את האינטרס לשקם את הנאשם ולשלבו מחדש בחברה".

 

גם ארגון זכויות האדם הישראלי "בצלם" גינה את ההוצאה להורג, ובהודעה מיוחדת שפרסם נכתב כי "עונש המוות אינו מוסרי ומפר את זכותו הבסיסית של כל אדם לחיים. אין לעונש זה מקום בספר החוקים, יהיו הנסיבות אשר יהיו".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בעזה, כמו באיראן? (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים