השופטת על מח'ול: לא הושפעתי מהפרסום בחו"ל
בתשובה לבקשת ynet להתיר לפרסום את פרשת מח'ול, נימקה השופטת עינת רון כי "הטעמים למתן צו איסור פרסום או להסרתו, אינם אלה הלוקחים בחשבון את הפרסומים בחו"ל". השופטת הזו גם מנעה בשעתו את פרסום פרשת ענת קם
השופטת עינת רון מבית משפט השלום בפתח תקווה, שהחליטה לצמצם את צו איסור הפרסום על פרשת הריגול החדשה, שבמרכזה עומדים אמיר מח'ול ועומר סעיד, הסבירה כי לא הושפעה מהפרסומים בחו"ל, וכי צווי איסור פרסום ניתנים באופן ענייני. השופטת רון היא זו שבמשך תקופה מנעה את פרסום פרשת ענת קם, למרות שכולם יכלו להתעדכן באינטרנט.
בתשובה לבקשת ynet, שאותה הגישו עורכי הדין טלי ליבליך ונתנאל חי ממשרד ליבליך-מוזר, ציינה השופטת רון כי צו איסור הפרסום ניתן בעיקר בשל החשש לפגיעה ממשית בחקירה שהיתה סמויה באותה העת, וכן "בשל מהות הפרשה הנחקרת, אופי הנושאים שנחקרו בה". עוד נימקה את איסור הפרסום ב"חשש ניכר, שהיה ועודנו לפגיעה ממשית בביטחון המדינה".
היא התייחסה גם לעובדה שהפרשה סוקרה בחו"ל, כפי שנכתב אתמול ב-ynet: "כפי שקורה לא אחת בפרשות מעין אלה, היו לדבר הדים ומאחר שצו איסור הפרסום אינו חל מחוץ לישראל, עיקר ההדים לפרשה זו ניתן במקורות זרים ובפרסומים בחו"ל. יודגש כבר עתה כי הטעמים למתן צו איסור פרסום, או לצמצומו, או להסרתו, אינם אלה הלוקחים בחשבון את הפרסומים בחו"ל. אמנם, כידוע, עם התפתחות הטכנולוגיה כיום, לא ניתן למנוע פרסומים כאלה, על אף קיומו של צו איסור פרסום ובעיקר לא ניתן למנוע פרסומים כאלה מחוץ למדינת ישראל".
למרות תמונת המצב הזו, ציינה השופטת כי "יחד עם זאת, ברי כי אין בכך כדי להביא למצב בו לא יוצאו כלל ועיקר צווי איסור פרסום, כאשר קיים חשש ניכר הן לפגיעה בביטחון המדינה והן לפגיעה ממשית לצרכי חקירה, שהיא רגישה, מסועפת ומורכבת".
"השיקולים להוצאת הצו", הסבירה השופטת רון, "יהיו תמיד לגופו של עניין ומאותם מבחנים הנזכרים והאמורים, תוך התחשבות במגבלה שנזכרה ומתוך ידיעה כי גם פרסום במקורות זרים אין בו כדי לאשר בהכרח את המידע שפורסם ואין בו כדי לאשר כי מידע זה נכון".
השופטת רון עדיין לא הסכימה להסיר לחלוטין את צו איסור הפרסום, ולמעט שמם של החשודים, סעיפי החשד ומועד מעצרם, הותירה את יתר פרטי הפרשה חסויים.