"ברלין מתקרבת לרמאללה, ומתרחקת מירושלים"
מחר תחל מסורת חדשה בבירת גרמניה: מפגשים ישירים של שרי הממשלה עם שרי ממשלת הרשות, בדיוק כמו הנוהג הקיים עם ממשלת ישראל. בשבועון היוקרתי "דר שפיגל" מסבירים כי השדרוג ביחס לפלסטינים הוא עוד ביטוי ל"דיסטנס" עם ישראל, על רקע התקרית הפומבית בין הקנצלרית מרקל לנתניהו
"ברלין משדרגת את היחס לפלסטינים". תחת הכותרת הזו, מבשר "דר שפיגל", בגיליונו החדש, על מסורת חדשה שצפויה להתחיל מחר (יום ג') בין ההנהגה הגרמנית לצמרת הרשות הפלסטינית: מפגשים ישירים בין הממשלות, מעין "קונטרה" לנוהג ישיבות הממשלה המשותפות שהחל לפני יותר משנתיים בין ישראל לגרמניה, כסמל ליחסים המתהדקים בין שתי המדינות. בשבועון היוקרתי אף קושרים בין היחס המשופר לפלסטינים, להתקררות ביחסים בין גרמניה לישראל.
ראש ממשלת הרשות, סלאם פיאד, ועמו עוד חמישה שרים בממשלתו, ייפגשו מחר בברלין עם שר החוץ של גרמניה, גידו וסטרוולה. כמו כן, יוועד כל שר פלסטיני עם מקבילו הגרמני. למחרת היום, תארח הקנצלרית אנגלה מרקל באופן רשמי את המשלחת במשרדה. עוד דווח, כי בישיבה הבאה בסדרה יגיעו הבכירים הגרמנים אל שטחי הרשות הפלסטינית. "הממשל הגרמני מייחס לפגישות הללו חשיבות גדולה", נמסר ממשרד החוץ הגרמני. "הפלסטינים צריכים לקבל תמיכה בבניית מוסדות מדינה".
העמדה האחרונה של ברלין אמנם אינה חדשה, אולם במשרד החוץ בירושלים יכולים להיות מוטרדים מאוד מהשורות שחותמות את הדיווח ב"דר-שפיגל", בה מתוארת "הרוח החדשה", לכאורה, באחת הבירות החשובות באירופה.
“לאחרונה שמרה מרקל, בפעם הראשונה, על מרחק מישראל", נכתב בשבועון. הסיבה העיקרית שמונה השבועון לשמירת ה"דיסטנס":
הבנייה הישראלית במזרח ירושלים, ובייחוד התקרית הפומבית בין הקנצלרית מרקל לראש הממשלה בנימין נתניהו, לפני כחודשיים, במהלך המשבר ביחסי ישראל וארצות-הברית סביב הבנייה במזרח ירושלים. אז, על פי המאמר, "עורר נתניהו את חמתה של הקנצלרית כשהגדיר באופן פומבי כ'חיובית' שיחה בינם שנועדה להישאר חשאית".
מרקל זעמה אז על ה"הדלפה" של נתניהו, שנועדה על פי ה"דר שפיגל" ליצור רושם של גיבוי אירופי למדיניות ישראל. היא לא נשארה אז חייבת וחשפה את תוכן שיחת הטלפון, שכללה ביקורת חריפה על הבנייה, אותה הגדירה "מכה קשה לתהליך השלום". כעת, כך נראה, מגיע צעד תגובה גרמני נוסף.