סום טאם: סלט פפאיה תאילנדי
לא בדקנו את זה, אבל יש סיכוי שיותר ישראלים ביקרו בתאילנד מאשר באילת. אז לטובת מי שמתגעגע הזמנו את השפית סוואלי אלדר שתראה איך מכינים בבית אוכל תאילנדי אותנטי. והפעם: סלט סום טאם פיקנטי
סום טאם
המרכיבים:1 כוס פפאיה חתוכה לרצועות דקות לרוחב
1/4 כוס גזר חתוך לרצועות דקות לאורך
1/4 כוס קולרבי חתוך לרצועות דקות לרוחב
2 כפות מיץ לימון
7 עגבניות שרי חצויות ל-2
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב דגים או רוטב סויה בהירה
2 כפות בוטנים קלויים קצוצים
להגשה:
עלי חסה
1/4 צרור כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
- מניחים את הפפאיה, הגזר והקולורבי במכתש או בקערה.
- יוצקים מעל את הצ'ילי ורוטב הדגים ומעל את הבוטנים והעגבניות. סוחטים מעל חצי לימון.
- מועכים בעדינות בעזרת העלי, או מערבבים היטב בעזרת כף. אם אוהים חריף אפשר להוסיף בשלב זה צ'ילי חריף.
- מניחים על צלחת מצע של חסה וכוסברה ומניחים עליו את הסלט.
בפרק הבא: פאד תאי
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה "בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים