נהג אוטובוס אינו חייב לעצור בתחנה
בית המשפט קבע - נהג אוטובוס אינו חייב לעצור לנוסעים בתחנה אם אין לו מקום להסיעם. עם זאת, הוא חייב לידע את הממתינים מדוע אינו אוסף אותם, ועל החברה לשלוח רכב נוסף במקומו. כיצד יכול הנהג לידע את הנוסעים אם אינו עוצר? לכך אין תשובה
נהג אוטובוס או מיניבוס ציבורי, אינו חייב לעצור ולאסוף נוסעים הממתינים בתחנה כאשר האוטובוס מלא. עם זאת, הוא חייב ליידע את הממתינים כי חברת האוטובוסים תשלח רכב אחר שיאסוף אותם, וחובתה של החברה לעשות כך. כך עולה מפסק דין שניתן בימים אלה בבית משפט השלום בנצרת. עם זאת, בית המשפט לא ציין כיצד עשוי הנהג לידע את הנוסעים הממתינים, אם אינו חייב לעצור.
פסק הדין ניתן בתביעה שהגישה המדינה נגד חברת קווים ונגד נהג אוטובוס שלה, בעקבות תלונה של שני נוסעים אשר ביקשו להגיע מנצרת לבית החולים העמק. הנוסעים טענו כי המיניבוס שעבר במקום והופעל על-ידי "קווים", לא עצר בתחנה ולא אסף אותם למרות שהיו בו מקומות פנויים. העילה להגשת התביעה - אי עמידה בתנאי רישיון, אי הפעלת שירות סדיר ואי עצירה בתחנה לאיסוף נוסע. לפי כתב התביעה, הנהג הבחין בנוסעים אך לא עצר. בנוסף, חברת קווים לא שלחה לנוסעים אוטובוס חלופי.
שופטת בית משפט השלום בנצרת, אילונה אריאלי, הרשיעה את חברת קווים אך זיכתה את נהגה, אשר טען כי לא היו במיניבוס מקומות ישיבה פנויים שעה שהגיע לתחנה. בנסיבות אלה - קבעה השופטת - לא חייב הנהג לעצור בתחנה לפי תקנות התעבורה, ולכן זיכתה אותו.
עם זאת קבעה השופטת כי על חברת קווים היה לשלוח אוטובוס או מיניבוס חלופי לאסוף את הנוסעים, מיד משקיבלה דיווח מהנהג כי לא אסף אותם. מחובתה היה גם לדאוג כי הנהג יודיע לממתינים מדוע אינו אוסף אותם, ומתי צפויה ההסעה החלופית להגיע.
משלא ניתן למתלוננים, בזמן אמת, כל מענה לצורך הבסיסי שלהם להגיע ליעדם, באמצעות קו השירות ובשעה הייעודה (או לכל הפחות בסמוך לאחריה), ומשהושארו כך בתחנה ללא התייחסות לצרכיהם, הרי שהנאשמת (קווים) הפרה חובתה כבעלת רישיון. ומשכך, אשמה היא בעבירות שיוחסו לה בכתב האישום. בית המשפט גזר על קווים קנס בסך 6,000 שקל, ופיצוי בסך 350 שקל לכל אחד משני המתלוננים.