הדובדבן שבגבינה: עוגת שמרים חגיגית
חג השבועות הוא גם חג הדובדבנים, שעכשיו מתחילה עונתם ואפשר למצוא אותם טריים ומתוקים. מיקי שמו משלב אותם בעוגת שמרים במילוי גבינה ומקבל תוצאה חגיגית וטעימה
עוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים
המרכיבים:
לבצק (כמות של 3 עוגות):
770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
3/4 כוס סוכר
25 גרם שמרים טריים
1 כף משפר אפייה
3 ביצים גדולות
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ)
1/2 כפית מלח
למלית (לכמות של 1 עוגה):
250 גרם גבינת ריקוטה
125 גרם גבינה כחושה לאפייה
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפות קורנפלור
1 ביצה
קליפה מגוררת מחצי לימון אחד
1/2 כפית תמצית וניל
25 גרם חמאה מומסת
10 דובדבנים טריים או משומרים מסוננים היטב, מגולענים וחצויים
לציפוי:
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- הבצק: בקערת המיקסר עם וו הלישה שמים את הקמח, הסוכר, השמרים וכף של משפר אפייה. מערבלים כדקה.
- מוסיפים את החלב, הביצים, הווניל וקליפת הלימון ומערבלים כ-3 דקות.
- מחלישים את פעולת המיקסר ומוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה. אחרי עשר דקות של ערבול מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של 3 שעות.
- המלית: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים, למעט החמאה המומסת והדובדבנים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים חמאה ומערבלים עוד כדקה-שתיים. מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים במרית.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-3 חלקים (ניתן להקפיא את החלקים בהם לא משתמשים).
- מרדדים שליש מהבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים אותו במלית ומגלגלים לגליל הדוק. יוצרים צורה של שבלול.
- מניחים את השבלול בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- גוזרים חתכים קטנים בחלק העליון של העוגה בעזרת מספריים טבולים במים. מברישים בביצה.
- אופים כ-30 דקות עד להזהבה.
צילום: אסף אמברם
מומלצים