הכירו: חב"ד-טיוב
חסידות חב"ד לא נותנת לטכנולוגיה לברוח לה: אתר חדש שהקימה קבוצת חסידים משלב בין youtube, ויקיפדיה ו"למטייל" - וכמובן שהכל התחיל מהרבי מליובאוויטש
חב"ד, החסידות הכי תקשורתית בעולם החרדי, מקפידה להישאר מעודכנת בכל הנוגע לחידושים טכנולוגיים כדי להפיץ את תורתה. אתר אינטרנט חדש, שהקימה קבוצה מהפלג המשיחי של החסידות, מצטרף לשורה של אתרים מושקעים של חב"ד הרשמית בישראל. בין היתר, האתר החדש כולל ערוץ וידאו בסגנון youtube, אנציקלופדיה חב"דית המושתתת על ויקיפדיה, חנות תשמישי קדושה, ואיך לא - מנוע חיפוש של בתי חב"ד מסביב לגלובוס.
כבר לפני שנים עודד הרבי מליובאוויטש שימוש ברדיו ובלווין כדי להעביר מסרים, ונראה שבחסידות לא שוכחים את ההכוונה. את אתר האינטרנט החדש מגדירים
יוזמיו כ"בית חב"ד וירטואלי שמטרתו היומרנית היא לספק מענה לכל יהודי, בכל נושא".
אחד הערוצים המושקעים באתר הוא "האנציקלופדיה החב"דית", שכוללת כבר יותר מ-4,000 ערכים במגוון נושאים הנוגעים לחסידות. תחת הערך "הרבי שליט"א", שעוסק ברבי מליובאוויטש, נכתב כך: "רבי מנחם מענדל שניאורסאהן (שניאורסון) הוא הנשיא השביעי בתנועת חב"ד ומנהיג רוחני לעולם כולו וליהודים בפרט. נולד בי"א ניסן תרס"ב... וביום ג' תמוז תשנ"ד נסתתר מענינו. חסידי חב"ד ויהודים רבים נוספים מאמינים ובטוחים כי הרבי יתגלה תיכף ומיד כמלך המשיח ויוביל את כל היהודים לארץ ישראל בגאולה האמיתית והשלימה והמאורע המצער, יתברר, לא היה אלא כחלק מתהליך הגאולה".
באנציקלופדיה ניתן למצוא קטגוריות על נשיאי חב"ד לדורותיהם, תורת החסידות, אישים, ניגונים חסידיים, מוסדות וארגונים, גאולה ומשיח, ועוד.
ערוץ נוסף שמעורר עניין הוא הווידאו, שמוּזן גם מתוכן ששולחים הגולשים. עם עליית האתר לאוויר קיימים בערוץ כבר כ-30 קטגוריות, שרבות מהן עוסקות ברבי מליובאוויטש. קטגוריות נוספות מאגדות שיעורי קודש, סרטונים על פעילויותיה השונות של החסידות וכמובן גם קטעי מוזיקה.
ואיפה יש בית חב"ד?
למטיילים נבנה פורטל ייחודי שבו ניתן לאתר כל אחד מ-7,000 מוסדות חב"ד בעולם, לפי שם המדינה, העיר, הרב או המוסד. עבור כל תוצאה שמתקבלת ניתן לבקש פרטים נוספים, שכוללים כתובת,
מספרי טלפון וכתובות דואל. כמו כן ניתן למצוא בפורטל את זמני הדלקת הנרות בכל עיר בעולם.
שוהים בחו"ל - וכמובן גם מי שלא - יוכלו להיעזר במדור "שאל את הרב", אם הם נתקלים בבעיה הלכתית. קבוצת מטיילים שהיתה במרוקו שאלה את הרב כך: "אני וחברי טיילנו במרוקו והמדריך הציע לנו להיכנס לאחד מהמסגדים המפורסמים בקזבלנקה אך סירבנו, כי חשבנו שאסור, אך אחר כך אמרו לנו שמותר. האם זה נכון?". הרב השיב כי אמנם יש המתירים להיכנס למסגדים, אך עדיף שלא לעשות כן.
האתר, שנמצא עדיין "בגירסת הרצה", יושק באופן רשמי ביוני הקרוב.