שתף קטע נבחר

 

נמשך גל התאבדויות אצל יצרנית רכיבי ה-iPhone

חברת רכיבי החומרה הטיוואנית אשר מייצרת רכיבי iPod ו- iPhone , טוענת שתנאי העבודה בה הם מהטובים בעולם, לאחר שאתמול התאבדה עובדת נוספת בחברה - השמינית במספר השנה

החברה הטיוואנית פוקסקון, אשר מייצרת רכיבים עבור מוצרי אלקטרוניקה רבים, לרבות האייפון של אפל, טענה היום (ד') כי תנאי העבודה בה והטיפול שלה בעובדים הם מהטובים בעולם. זאת לאחר שעובדת החברה התאבדה אתמול, כך מדווחת סוכנות AP.

 

התאבדויות אינן אירועים לא שגרתיים בחברה, שהיא הגדולה בעולם לייצור רכיבי משנה: זהו מקרה ההתאבדות השמיני של עובד פוקסקון השנה, אשר ניתן לשייכו לטעות אשר עשה במסגרת עבודתו.

 

מכת התאבדויות

העובדת, צעירה בת 24, אשר עבדה במפעל הענק של החברה בעיר שנזן שבקרבת הונג קונג, התאבדה אתמול בקפיצה מגג דירתה. רק לפני שבוע התאבד עובד החברה בן 25, אשר קפץ אל מותו מאחד מבנייני המשרדים של החברה באותו המפעל.

 

החברה משכה תשומת לב מצד כלי תקשורת בעולם כאשר מהנדס בחברה, סון דניונג, גם הוא בן 25, התאבד ביולי שעבר לאחר שאיבד אב טיפוס של מכשיר אייפון, ונחקר על ידי נציגי החברה מחשש לריגול תעשייתי. משפחתו של הפועל זכתה לפיצוי מאפל ופוקסקון - 44 אלף דולרים ומחשב מקבוק. המכשיר החסר מעולם לא נמצא, ומשפחתו של המנוח טענה בתוקף כי הוא לעולם לא היה מעז לגנוב אותו.

 

ארגוני זכויות אדם גינו בתוקף את אפל ואת פוקסקון על הפרשה. אבל לא היתה זו הפעם הראשונה בה אפל נאלצת להסביר מה מתרחש במפעלי רכיבי מכשיריה.

 

פועלים החיים כעבדים

פוקסקון עולה מדי פעם לכותרות עם פרסומים אשר ראשיתם עוד ב- 2006, דיווחים חוזרים ונשנים על תנאי עבודה ירודים, שעות עבודה ממושכות, התעללות ואכזריות של מנהלי עבודה במפעל ותלונות נוספות. בין השאר, נטען כי העובדים מתגוררים במפעל בחללים קטנים, אסור להם לדבר זה עם זה ולעיתים עומדים יום שלם במשך עבודתם.

 

תשומת הלב גרמה לנזק תדמיתי לאפל, אשר פתחה בחקירה ונאלצה להודות שרכיביה יוצרו, על ידי במפעלים בהם התנאים בעיתיים, ושבהם הועסקו קטינים.

 

מאז תוקנו הליקויים ורמת החיים של הפועלים עלתה, ככל הנראה. מאידך, עדיין קיימים דיווחים על ניצול ופגיעה ברווחת העובדים - ושרשרת ההתאבדויות האחרונה יכולה להוות ראיה אפשרית לכך. אפל פתחה בחקירת מקרי ההתאבדות האחרונים.

 

חקירת אפל מצאה רק ליקויים שוליים מאוד - עובדים אשר שעות עבודתם חרגו את המקסימום המוגדר על ידי פוקסקון בעתות לחץ ועומסי ייצור, ושרבע מהעובדים במפעל לא מקבלים באופן סדיר את יום החופש השבועי שלהם.  

 

דובר פוקסקון, ארתור הואנג, מסר כי החברה מכירה באחריות שלה כלפי עובדיה, ופועלת באופן קבוע כדי להבטיח את רווחתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייפון. מה קורה למי שמאבד אחד?
צילום: ניב ליליאן
מומלצים