שתף קטע נבחר

 

דיווח: ארה"ב תצטרף לארגון עם עבר אנטי-ישראלי

"ברית הציוויליזציות" נועדה לגשר על פערים בין האיסלאם למערב, אך כבר בשנתה הראשונה הספיקה לתקוף את ישראל על פעילותה בעזה ובלבנון. ממשל בוש החרים את הגוף שנתמך בידי האו"ם, אך לפי פקידי ממשל, אובמה החליט להצטרף אליו

הממשל האמריקני בראשות ברק אובמה מתכוון להצטרף ל"ברית הציוויליזציות", ארגון מייעץ בינלאומי שנועד לגשר בין חברות ותרבויות, ושממנו התרחקה עד כה ארצות הברית מחשש שיאמץ עמדות אנטי-ישראליות ואנטי-מערביות. כך אמרו הלילה (יום ה') גורמים אמריקנים רשמיים.

 

הגורמים, שביקשו להישאר בעילום שם, אמרו כי הממשל מתכנן להכריז כבר השבוע שיתחיל לנהל קשרים רשמיים עם

הארגון, שהוקם לפני חמש שנים וזוכה לתמיכת האו"ם. אחת המטרות העיקריות של הגוף הזה היא לשכך את המתיחות בין האיסלאם למערב.

 

ממשלו של הנשיא האמריקני הקודם, ג'ורג' בוש הבן, החרים את הארגון כשהוא הוקם בשנת 2005, מחשש שיהפוך לפורום שיוקדש להשתלחויות בישראל ובארה"ב. הדאגה הזו גברה בשנה שלאחר מכן, כשהברית פרסמה דו"ח שפקידי ממשל בוושינגטון טענו כי האשים באופן לא הוגן את ישראל וארה"ב ברבות מבעיותיו של העולם.

 

אותו דו"ח שנוי במחלוקת התמקד במזרח התיכון, והגדיר את "פעולות התגמול הבלתי-פרופורציונליות של ישראל בעזה ובלבנון" כסיבה העיקרית למתיחות בין המוסלמים למערב. הגורמים האמריקנים אומרים כעת כי המנהיג הנוכחי של הארגון, ז'ורז' סמפאיו מפורטוגל, הבטיח לממשל שמעתה תנקוט הברית גישה "חיובית יותר" כלפי עבודתה.

 

עוד "חנופה" לאיסלאם?

מאז שאובמה התמנה לנשיא ארה"ב בשנה שעברה, וושינגטון פתחה לאטה את הדלת ליחסים בלתי רשמיים עם "ברית הציוויליזציות", ואף השתתפה כמשקיפה בכמה מישיבותיה. ארה"ב טרם הצטרפה לארגון באמצעות הפיכה לחלק מ"קבוצת החברות" שלה, מדינות וארגונים המצהירים על תמיכה במטרתה - מאבק בהתגברות הקיצוניות הדתית והקיטוב התרבותי.

 

ההחלטה האמריקנית להצטרף לארגון הזה נובעת מרצונו של אובמה להעמיק את המעורבות של ארה"ב בארגונים בינלאומיים, ולשפר את מעמדה בקרב מוסלמים. במסגרת שאיפתו זו הוא כבר ניסה - ללא הועיל - להושיט יד לאיראן ולסוריה, פנה ב"נאום קהיר" אשתקד למוסלמי העולם, והחליט שוושינגטון תצטרף למועצת זכויות האדם של האו"ם, שנודעה כגוף המרבה לבקר את ארצו ואת ישראל.

 

עד כה הייתה ארה"ב המדינה היחידה בין 20 הכלכלות המפותחות (G-20) שסירבה להצטרף ל"קבוצת החברים", הכוללת

כעת 118 מדינות וארגונים. מדינות רבות באירופה, אמריקה הלטינית, המזרח התיכון, אפריקה ואסיה חברות בה, יחד עם גושים רב-צדדיים כמו הליגה הערבית וארגון מדינות האיסלאם. ישראל, יחד עם ארה"ב, בולטת בהיעדרה.

 

לדברי הגורמים האמריקנים, ארה"ב קיימה התייעצויות קרובות עם ישראל בנוגע להחלטה להצטרף לברית. לדברי דיפלומטים, לישראל עצמה אין כל כוונה להצטרף אליה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אובמה. המשך למגמת ההתקרבות לאיסלאם?
צילום: רויטרס
מומלצים