נאשם: הכסף מאיראן? זה בגלל הפילגש של אבא
מחמוד רזה בנקי שנולד בטהרן והפך לאזרח אמריקני לפני 14 שנים, נאשם שניהל רשת להעברת כספים בין איראן לארה"ב חרף החרם המסחרי על הרפובליקה האיסלאמית. כדי להימנע מ-25 שנות מאסר, הוא לא היסס לשלוף טלנובלה משפחתית
ההגנה הכי טובה היא ההתקפה. אבל על אבא? עורך דינו של אזרח אמריקני הנאשם שהפר את החרם של ארצו על סחר עם איראן, הסביר אתמול (יום ד') בבית המשפט כי משפחתו של האיש העבירה כמה מיליוני דולרים מהמדינה לארה"ב רק כדי להגן עליהם מפני הפילגש של אביו.
עורך הדין ברוך וייס סיפר על המבוכה המשפחתית בניסיון לחלץ מצרותיו את מחמוד רזה בנקי, יועץ עסקי בן 33. בנקי, שנולד בטהרן והפך לאזרח אמריקני ב-1996, נעצר בינואר בחשד שהפר את החוק כשהקים רשת להעברת מזומנים בין איראן לארה"ב. "העניין הזה, כפי שתראו, באמת נוגע למשפחה מפורקת", אמר וייס למושבעים בפתח משפטו של בנקי במנהטן.
לדברי התביעה, בנקי הוא אדם רמאי וחורש מזימות, שאפשר לעשרות חברות ואנשים פרטיים במדינות כמו סעודיה, כווית, רוסיה והפיליפינים להעביר יותר משלושה מיליון דולרים לאיראן. בכך הוא הפר לכאורה את חרם הסחר שארה"ב הטילה על איראן ב-1995, ושאוסר על אזרחים אמריקנים לספק סחורה, שירותים או טכנולוגיה לרפובליקה האיסלאמית וממשלתה.
אלא שוייס טען כי מדובר בטעות. לדבריו, בנקי מעולם לא הפעיל רשת להעברת מזומנים, אלא רק העביר כסף לחשבון הבנק שלו, דבר שהרשויות, בהן הבולשת הפדרלית (FBI), ידעו ומעולם לא הביעו התנגדות לו. וייס טען כי בנקי לא ידע כלל שמישהו קיבל כסף באיראן בתמורה להפקדות בחשבון הבנק שלו, משום שלא הבין את מורכבויות המהלכים. "זהו מקרה טראגי מהרבה מאוד בחינות", אמר וייס. "מר בנקי הוא איש חף מפשע שניצב כאן לפניכם, ומואשם בפשע שלא ביצע".
בהמשך הוא התפנה לדבר על מה שכינה "כמה עניינים משפחתיים אישיים למדי". הוא חשף כי משפחתו של בנקי הייתה
נתונה במשך שנים ללחץ עצום, משום שאביו בגד באמו. בעוד וייס מדבר, בנקי שמט את ראשו והניח אותו בין ידיו על שולחן ההגנה. בהמשך החל למחות דמעות מעיניו עם טישו.
עורך הדין הסביר כי המשפחה החליטה, בניגוד לרצונו של האב, להתחיל לשלוח כסף לבנקי, שיכול היה להשקיע אותו כדי שאמו תיהנה מיציבות כלכלית בעתיד. "איש לא אמר לו שזה מנוגד לחוק. איש לא אמר לו לחדול", האשים וייס.
אם בנקי יורשע, צפוי להיגזר עליו עונש של עד 25 שנות מאסר. לא נותר כעת אלא לחכות ולראות - האם פסק הדין יצדיק את הגילוי המביך, או שהאיראני לשעבר ייצא קרח מכאן ומכאן?