שתף קטע נבחר

 

יש הסכם: האם המרעיבה מודה - ולא תשב בכלא

"הילד סבל כי חיפשנו מחלה בלי בסיס. אחרי שהאם הורחקה, הבריא לגמרי", העיד הרופא במשפט. האם הנאשמת בהרעבת בנה הפעוט הסכימה להסדר - למרות קריאתו הנרגשת של הרב פרויליך: "אל תיכנעי". היא לא תישלח לכלא, אך תורחק מילדיה לחמש שנים ותוכל לראות אותם במקום מיוחד

"האם המרעיבה" לא תלך לכלא. שלב ההוכחות במשפטה של האם הנאשמת בהרעבת בנה הפעוט, נפתח הבוקר (יום ה') בבית המשפט המחוזי בירושלים, עם עדותו של הרופא שטיפל בילד. ד"ר מיכאל ויינטרוב תיאר את המצב הקשה אליו התדרדר, ונראה שבכך זורז המהלך לחתימת הסדר הטיעון. ביום שני ידון בו בית המשפט.

 

רגע לפני האישור הסופי, התרחשה דרמה באולם. הרב אברהם פרויליך, שלקח את האם תחת חסותו מאז התפרסמה הפרשה, נכנס וצעק לעברה: "אל תודי במה שלא עשית. אל תיכנעי להם". למרות זאת, היא חתמה.

 

לפי ההסדר שגובש עוד אמש, האם תודה ברוב המעשים ותורשע. היא תשהה במעין מעצר בית יחד עם אמה והתינוק שנולד לה לאחרונה, במשך שלוש שנים, שם תהיה בפיקוח מלא. היא גם אמורה לעבור טיפול רפואי בעצמה.

 

את הילדים האחרים תוכל לראות פעם בשבוע, לא בביתה ולא בביתם אלא במקום אותו יקבעו רשויות הרווחה. גם המפגש הזה יהיה בפיקוח מלא - במשך חמש שנים. לאחר שנתיים מתוך החמש, אם תעמוד בהסכם, האם תוכל להיפגש עם הילדים בביתם בפיקוח לכמה שעות ביום.


היום לפני הדיון. "ניתקה את הצינורות" (צילום: נועם מושקוביץ)

 

לפני כן, העיד במשך כשעה ד"ר ויינטרוב, מנהל מחלקת המטולוגיה-ילדים בבית החולים הדסה עין כרם, על הסממנים שניכרו על הילד ח' - אז בן 3 - ועל התנהגותה של האם כלפי בנה, אותה כינה "פעולה אלימה". הילד עבר בדיקות רבות בניסיון לאבחן מה יש לו, פעולות שהיו כרוכות בסבל, כאב וסיכון - ובעצם מדובר היה בחיפוש מחלה שלא היה לה בסיס.

 

בכל פעם שהצוות הרפואי ניסה להאכיל את ח', סיפר הרופא הבכיר, האם היתה באה ומדווחת שהוא סובל מכאבים ואי אפשר להאכיל אותו. בשלב ההוא הצוות הרפואי עדיין האמין לה, כי "אתה לא רוצה לחשוב על האפשרות שההורה מחבל בילד".

 

"ראה את הידיים שלה מתחת לשמיכה, והילד צועק"

הרופא אף הדגים על בובה כיצד האם ניתקה את הצינורות שהיו מחוברים לפעוט, למרות שרק הצוות הרפואי מורשה לעשות זאת. לדברי ויינטרוב, הדוד של הילד אמר בבית החולים שראה את הידיים של האמא מתחת לשמיכה, ואת הילד צועק מכאב. זה היה השלב שבו אחד הרופאים הזעיק את מנהל המחלקה מהבית, והוחלט לפנות לפקידות הסעד.


"כשהיא לא הייתה לידו, הוא ישן בנחת" (צילום: נועם מושקוביץ)

 

"חששנו שהאמא תחליט לקחת את בנה ותלך לבית חולים אחר, אז דיווחנו על האירוע. היא מאוד התנגדה וכעסה שהעברנו את הילד לחדר שקרוב יותר לתחנת האחיות", העיד. 

 

ד"ר ויינטרוב הדגיש ש"ביום שהאם הורחקה מהמחלקה, הנגעים בעור נעלמו וכעבור שבועיים העור שלו החלים לחלוטין. כאשר האמא לא היתה ליד הילד הוא היה ישן בנחת ולא מבקש מורפיום. כאשר הרחקנו אותה ממנו, תוך פחות משבוע ניתקנו לחלוטין את המורפיום, הילד הבריא לגמרי ולא נזקק עוד לתרופות".

 

בהמשך, מעדויות שקיבל בית החולים, הועלתה אפשרות שמחלתו של ח' נובעת ממעשים מכוערים של האם. כמו כן נבחן האם היא סובלת מ"תסמונת מינכהאוזן על ידי שליח", שבעטיה הורה גורם במכוון לסימני מחלה של הילד.

 

חודשים של דיונים סוערים

פרקליטיה של האם - אביעד הכהן, דבורה עטיה ושחר אלדר - ניסו לשכנע אותה לקבל את ההסדר המתגבש, לפיו היא תודה ברוב סעיפי האישום נגדה ולא תרצה עונש מאסר. בבוקר היא עוד סירבה לקבל את ההסדר בעצת רבניה,

 אך לאחר עדות הרופא ביקשו הצדדים הפסקה והודיעו לשופט שהם קרובים לחתימה.

 

יצוין כי עניינה של האם הובא כבר לדיונים משפטיים חוזרים ונשנים, בנושא תנאי מעצרה ומידת הרחקתה מילדיה במהלך המשפט. כל זאת, תחת גל מחאה אלים ונרחב בקרב העדה החרדית. בסופו של דבר קבע השופט המחוזי משה רביד כי האם תורחק ממאה שערים יחד עם ילדיה - למעט ח', שבו התעללה לפי האישום - ותשהה במעצר בית, תחת פיקוח מלא 24 שעות ביממה. כל ערעורי הפרקליטות על החלטה זו נדחו. גם החלפת סנגוריה של האם גררה עיכוב נוסף.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 13/05/2010 10:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם הנאשמת. "פעולה אלימה"
צילום: נועם מושקוביץ
הרב פרויליך. "אל תודי במה שלא עשית"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים