שתף קטע נבחר

 

למרות ההתנגדויות: לוב במועצת זכויות האדם

155 מדינות הצביעו בעד בחירתה של לוב למושב במועצה המפקחת על מצב זכויות האדם בעולם. ארגוני זכויות אדם ניסו למנוע את המהלך, בשל מצב זכויות האדם העגום במדינה

לוב נבחרה הערב (יום ה') לחברה במועצת זכויות האדם של האו"ם, למרות מאמציהם של ארגוני זכויות אדם לשכנע את העצרת הכללית של האו"ם כי היא אינה ראויה למעמד.

 

37 ארגונים לא ממשלתיים פנו הבוקר ל-192 המדינות החברות באו"ם בקריאה שלא לאפשר ללוב לשלוח נציג למועצה, המפקחת על מצב זכויות האדם במדינות העולם ובסיסה בז'נבה. למעשה, 155 מדינות הצביעו בעד כניסתה של לוב למועצת זכויות האדם, הרבה יותר מ-97 הקולות הנדרשים.

 

לוב ו-13 מדינות נוספות הציגו את מועמדותן למושב במועצה, שבה התפנו 14 מושבים. לכן, למעשה לא היתה כל תחרות ביניהן. מי שפרשה לאחרונה מהמרוץ היא איראן, שהודיעה בחודש שעבר כי היא מוותרת על מועמדותה למושב במועצה.

 

דיפלומט ממדינה מערבית אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי טהרן החליטה לפרוש מהתחרות על המושב במועצה לאחר שהתברר שאין לה סיכוי להבטיח מספר קולות שיאפשר את בחירתה, והעדיפה למנוע מעצמה את המבוכה. ההסבר האיראני הרשמי הוא שטהרן ויתרה על החברות "מתוך סולידריות" עם מדינות אחרות ב"קבוצת אסיה" באו"ם.

 

בחירות ללא תחרות - חסרות משמעות

בנוסף לביקורת על לוב ומצב זכויות האדם העגום במדינה, בארגונים ששלחו מכתב לנציגי מדינות העולם באו"ם ביקרו גם את העובדה שמספר המועמדות למועצת זכויות האדם היה זהה למספר המושבים. "בחירות הן חסרות משמעות ללא תחרות", הם כתבו.

 

במועצת זכויות האדם של האו"ם חברות 47 מדינות הנבחרות לכהונה של שלוש שנים. המועצה מחולקת לאזורים גאוגרפיים, וכל אזור מיוצג באמצעות מספר מדינות. בקבוצת מדינות אפריקה, שבה חברה לוב, נמצאות גם אנגולה, מאוריטניה ואוגנדה. את מדינות אסיה ייצגו מלזיה, האיים המלדיביים, תאילנד וקטאר.

 

מדינות אחרות שזכו היום במושב במועצת זכויות האדם ללא תחרות הן גואטמלה ואקוודור מאמריקה הלטינית, ספרד ושווייץ מאירופה המערבית ומולדובה ופולין מאירופה המזרחית.

 

בשנה שעברה, הצטרפה ארה"ב למועצת זכויות האדם, גוף שבעבר הוחרם על-ידי הממשל האמריקני, שראה בו פורום אנטי-ישראלי שאינו יוצא נגד משטרים טוטליטריים. עם כניסתו לתפקיד, הסביר הנשיא ברק אובמה כי הוא מאמין שיהיה נכון יותר לשנות את המועצה מבפנים, ולא להתנגד לה מבחוץ.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מועצת זכויות האדם
צילום: איי פי
מנהיג לוב קדאפי. נכנס
צילום: AP
מומלצים