פייסבוק חושפת כלי אבטחה חדשים
הרשת החברתית מציגה כלים חדשים למלחמה בפישינג ופריצה לפרופילי משתמשים, ומעתה תוכלו לקבל התראה על כניסה לא מאושרת. האם יצמצמו בפועל את הפגיעה בפרטיות?
משתמשי הרשת החברתית הגדולה בעולם מהווים מטרה אטרקטיבית עבור מפיצי ספאם ופשיעה מקוונת מסוגים רבים, שחלקה מתבססת על השגת ססמאות גישה דרך פישינג. כדי להלחם בגורמים אלו, מציגה היום (ו') הנהלת פייסבוק כלי אבטחה חדשים.
הודעה על ניסיונות פריצה
גולשי פייסבוק יוכלו מעתה לקבל התראה כאשר מישהו נכנס לפרופיל שלהם ממחשב או טלפון נייד אשר לא השתמשו בו בעצמם בעבר. כדי לעשות זאת, יש להיכנס אל הגדרות האבטחה (account security) שבמסך הגדרות הפרופיל (account settings).
המשתמשים יוכלו לקבל את ההודעה על הכניסה הלא מאושרת בתיבת הדואר שלהם באתר.
שכבת הגנה חדשה
כמו כן, נוספה לאתר עוד שכבת הגנה אוטומטית נגד נסיונות גישה לא מורשים לפרופיל.
השכבה מתוכננת לזהות ניסיונות פריצה, כמו כניסה לאותו הפרופיל משתי נקודות מרוחקות זו מזו, בפרק זמן קצר מדי (משני צידי האוקיינוס תוך שעתיים, לדוגמה).
ההחלטה לבצע שינויים אלו התקבלה בישיבת חירום של הנהלת האתר אשר נערכה היום, בעקבות ריבוי תלונות מצד משתמשים ורגולטורים כאחד בכל הנוגע לפרטיות בפייסבוק.
שיאן של התלונות במכתב רשמי שהעבירו רגולטורים מהאיחוד האירופי להנהלת הרשת החברתית, בו תואר מצב בלתי נסבל של הפרת פרטיות גולשי פייסבוק, ועמו דרישה לטיפול בנושא.
האבטחה שופרה. והפרטיות?
השינויים אמנם עשויים לצמצם את היקף הנזק שנגרם למשתמשים שהפרופיל שלהם נפרץ ואף למנוע נסיונות פריצה בנסיבות מסוימות, אולם עדיין לא ידוע מהי עמדת פייסבוק בנוגע לטענה מרכזית אחרת של הרגולטורים כנגדה: הדרישה לצמצם את חשיפת התכנים המוצגים באתר.
מאז דצמבר 2009, עת הוחלו הגדרות פרטיות חדשות באתר, גילו מיליוני גולשים כי תכנים אותם לא סיווגו כפרטיים בלבד הפכו לנחלת הכלל והופיעו במנועי חיפוש.
עוד בנושא: פירצה בפייסבוק מאפשרת צפייה בצא'טים של חבריכם
שכבת האבטחה החכמה תוכל לחסום ניסיונות גישה מגורמים לא מאושרים, אולם מקרים בהם תתבצע הפריצה מקרבת מקום, כמו למשל – מחלק אחר של העיר, עדיין עלולים להיתפס בעיניה בתור כניסה לגיטימית.
עדיין מוקדם לקבוע אם הכלים החדשים יוכלו באמת לצמצם את הפגיעות של 400 מיליון משתמשי הרשת, או שרק יספקו דיווח לאחר מעשה.
עוד בנושא: סנאף ושנאה בפייסבוק: ברוכים הבאים לאינטרנט