שתף קטע נבחר
 

מתוק לסופ"ש: מאפינס פטל ושוקולד לבן

כולם מסכימים שהכיפה הפריכה היא החלק הכי טוב במאפינס, אבל לא צריך לזלזל בחלק התחתון העסיסי והנימוח. נטלי לוין מגישה מאפינס מתוקים עם טאץ' חמצמץ שיהיו ארוחת בוקר נהדרת לכל השבוע, אם לא תחסלו אותם כבר בשבת

ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום. לרובנו אין את היכולת והזמן להשקיע בכל בוקר על מנת להכין ארוחת בוקר טעימה ומשביעה, אז לרוב העניין מסתכם בקפה ומשהו קטן לצידו. אני מאוד אוהבת ארוחת בוקר, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בכזו עם מאפים מוצלחים בצידה. בתור חובבת פחמימות ידועה, בארוחת בוקר הלחם והמאפים בהחלט מהווים את אחד הדברים החשובים ביותר עבורי, הרבה יותר מאשר הביצים או הסלט.

 

אין דבר משמח יותר מסלסילת מאפים מפנקת שבתוכה לחמי שאור טריים, מאפי שמרים מתוקים וגם מאפינס. כן, מאפינס. לכאורה מאפה פשוט ולא מיוחד, אבל כשעושים אותו כמו שצריך יוצא מאפה טעים ונהדר. ידוע כי החלק הטעים ביותר במאפינס הוא הכיפה, ובאמת במאפינס האלה הכיפה יוצאת גבוהה, פריכה ומצוינת, וללא ספק מהווה את החלק הטוב ביותר בהם. זה כמובן לא אומר שלא טעים לאכול את החלק התחתון של המאפינס, שהוא עוגה עסיסית וטעימה, משובצת בפטל ושוקולד לבן. בואו נסכים שהשילוב בין הכיפה הפריכה לבין החלק התחתון הנימוח והעסיסי פשוט מושלם.

 

מאפינס הם אחד מהמאפים שהכי קל להכין בבית; כל אחד יכול להכין אותם. פשוט בוחשים יחד כמה חומרים, מוסיפים קצת תוספות לפי הטעם, אופים ומתקבלים מאפינס ריחניים, שחומים וטעימים. התוספות יכולות להיות כל מה שאוהבים: פירות, אגוזים, שוקולד ואפילו מרשמלו. במקרה הזה הלכתי על שילוב קלאסי של שוקולד לבן ופטל חמצמץ לשבירת המתיקות, אך בהחלט אפשר להמיר את הפטל בכל פרי יער אחר.

 

את המאפינס האלה תוכלו להכין בסוף השבוע, ובמהלך השבוע ליהנות מהם בתור ארוחת בוקר קלילה, מתוקה ודי משביעה. הם הולכים נפלא עם קפה בצידם. ניתן אף להקפיא אותם עד כחודש, למרות שהם יחוסלו הרבה לפני. ראו הוזהרתם!

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • את תערובת המאפינס לא טורפים, אלא מערבבים בעזרת כף עץ או מרית. המטרה היא לא להכניס אוויר לתערובת, אלא לגרום לה להיות יחסית דחוסה ולא אחידה לחלוטין, מה שבסופו של דבר יגרום למרקם המיוחד של המאפינס.
  • מרגע שהתערובת מתחילה להיות אחידה - לא נוגעים בה יותר, למעט העברתה לתבנית. ערבוב יתר יפגום במרקם הקליל, ויגרום למאפינס להיות "עוגת חנק".
  • פטל ושוקולד לבן הוא שילוב מוצלח בעיני, אבל אתם לא חייבים לעצור פה. אפשר בהחלט להמיר בכל פרי אחר שאוהבים (אוכמניות, נקטרינות, משמשים וכו'), ולהוסיף שוקולד או כל תוספת אחרת שמתחשק.
  • חשוב לאפות את המאפינס רק עד שקיסם המוחדר אליהם יוצא עם פירורים לחים, ולא יבש לחלוטין, כך הם נשארים עסיסיים ונימוחים לאורך זמן.


ממממ... מאפינס (צילום: נטלי לוין)

 

מאפינס פטל ושוקולד לבן

המרכיבים (ל-10 יחידות):

2 כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה

1 ביצה גדולה (L)

3/4 כוס סוכר

70 גרם חמאה מומסת

1 מיכל שמנת חמוצה

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

150 גרם פטל אדום קפוא או טרי

100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מנפים יחד קמח ואבקת אפייה לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים פנימה ביצה, סוכר, חמאה מומסת, שמנת חמוצה, קורט מלח ותמצית וניל, ומעבדים יחד בעזרת כף גדולה או מרית עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  3. מוסיפים את הפטל והשוקולד הלבן, ומקפלים פנימה בעדינות.
  4. משמנים תבנית מאפינס ומעבירים את התערובת אל תוך השקעים. מקפידים למלא עד שפת השקע (כך תיווצר הכיפה העגולה).
  5. אופים את המאפינס 20-25 דקות בתנור שחומם ל-165 מעלות, עד שקיסם המוחדר למרכזם יוצא עם פירורים לחים. מצננים לטמפטורת החדר ומגישים.

 

נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפינס פטל ושוקולד לבן
צילום: נטלי לוין
מומלצים