שתף קטע נבחר
 

מהיר וחגיגי: מנות חלביות בנויות בשכבות

לא צריך לבלות שעות במטבח כדי להכין מנות חגיגיות שירשימו את האורחים. דנה אלמוסני נעזרת בעלי קרמשניט ובישקוטים מוכנים כדי להכין 3 מנות טעימות ויפות, בנויות בשכבות: אחת מלוחה עם ירקות קלויים וגבינות ושני קינוחים מיוחדים

מה דעתכם על בננות מקורמלות עם ריבת חלב, נחות על שכבות של שמנת, ריקוטה וערימת בישקוטים נימוחים? או אולי מעדן שמיימי המורכב משכבות של קרמשניט, פירות יער וגבינת מסקרפונה?

 

כשאני חושבת על קינוחים כאלה, בלוטות הטעם שלי עובדות שעות נוספות. אם גם אתם לא נשארים אדישים אז תנו לי לספר לכם שההכנה שלהם פשוטה וקלה להפליא. אחרי שבפעם הקודמת נתתי רעיונות לפשטידות מהירות, הפעם, לקראת החג, אתמקד בשלוש מנות מיוחדות, שכאמור גם הן קלות ומהירות.

 

כמובן שלא ויתרתי על שום מרכיב מסורתי: גבינות, ירקות ופירות. גם לקחתי בחשבון שיש לא מעט אורחים שמודיעים על בואם שעה קלה לפני שהם נוחתים אצלכם, וצריך לתקתק להם ארוחה טובה ומשכנעת בזמן קצר (ולא כמו שאמא שלי הייתה מכלה שעות על גבי שעות, כדי להעמיד ארוחת שבועות למופת).  

 

שכבות של קרמשניט וירקות קלויים

המרכיבים:

200 גרם עלי קרמשניט מוכן

250 גרם גבינת שמנת (אפשר גם גבינה רזה)

5-7 כפות שמן זית

300 גרם גבינת סנט מור או פטה

2 פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות

1 בטטה, פרוסה לפרוסות דקות

2 קישואים חתוכים לאורך

2 חצילים חתוכים לקוביות

1 בצל סגול, חתוך לשמיניות


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את פרוסות הבטטה, הקישואים, החצילים והבצל בתבנית האפייה. משמנים עם 5 כפות שמן זית ומלח.
  2. אופים כ-20 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מצננים.
  3. מורחים בעדינות את עלה הקרמשניט בגבינת שמנת ומעל מסדרים את הירקות הקלויים.
  4. מפזרים מעל את גבינת הסנט מור. מזליפים מעל שמן זית ומגישים.

 

בישקוטים עם בננות מקורמלות וגבינה

המרכיבים:

300 גרם בישקוטים

500 מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה

300 גרם ריקוטה

1 כוס חלב

5 כפות ריבת חלב

3 בננות

5 כפות סוכר

50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים, קצוצים גס


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:
  1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר עד שהיא מתייצבת.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את גבינת הריקוטה וריבת החלב (אפשר באמצעות מיקסר).
  3. מקפלים את הקצפת לתוך הריקוטה.
  4. במחבת ממיסים סוכר ומעט מים לקרמל. מוסיפים את הבננות ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים.
  5. יוצקים את החלב לצלחת עמוקה וטובלים בו את הבישקוטים (לשנייה אחת). מסדרים אותם בתחתית של תבנית בגודל 20X20 ס"מ, כך שכל התחתית תהיה מכוסה.
  6. מורחים שכבה אחת של קצפת וריקוטה ומעליה מסדרים שכבה של הבננות.
  7. חוזרים שוב על אותה פעולה ומפזרים מעל אגוזי פקאן מסוכרים (אפשר גם לזלף ריבת חלב).

 

שכבות של קרמשניט פירות יער ומסקרפונה

המרכיבים:

300 גרם עלי קרמשניט מוכן (3 עלים)

500 מ"ל (2 חבילות) שמנת מתוקה

150 גרם גבינת מסקרפונה

3 כפות סוכר

50 גרם אבקת סוכר (לא חובה)

500 גרם פירות יער קפואים


(צילום: דלית שחם)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערה את השמנת והסוכר עד שהיא מתייצבת.
  2. מוסיפים את המסקרפונה ומערבלים דקה נוספת.
  3. מרסקים בבלנדר 150 גרם פירות יער עם אבקת סוכר. מוסיפים לשמנת ומערבבים היטב.
  4. בצלחת הגשה מניחים עלה קרמשניט. מורחים עליו שכבה של קצפת ומפזרים חלק מפירות היער.
  5. מניחים מעל עלה קרמשניט נוסף וחוזרים על הפעולה פעמיים-שלוש - מסיימים עם שכבה של קצפת ופירות יער.

 

דנה אלמוסני היא הבעלים של "DADA - בוטיק של טעמים ", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים.

 

  • קרמשניט ובישקוטים, באדיבות דנשר.
  • גבינות, באדיבות "לגעת באוכל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים