ארה"ב: חברת כבלים סירבה למסור פרטי גולשים
חברת הכבלים טיים וורנר הודיעה לבית המשפט כי אין בכוונתה לחשוף פרטים של 2,094 גולשים שהורידו את הסרט Far Cry בשירותי שיתוף קבצים. הסיבה: אין לה מספיק כוח אדם כדי לטפל באלפיים בקשות
חברת עורכי הדין מלוס אנג'לס בשם "קבוצת זכויות היוצרים של אמריקה" דרשה מחברת הכבלים האמריקנית טיים וורנר לחשוף בפניה 2,094 בעלי כתובות IP. זאת כדי לתבוע גולשים שהורידו את הסרט Far cry באופן בלתי חוקי – אך הבקשה נענתה בשלילה. הסיבה פשוטה: לחברה אין מספיק כוח אדם לטפל ביותר מאלפיים בקשות.
עוד בנושא
יוניברסל מודה: אי אפשר לעצור את שיתוף הקבצים
ניצן סדן
חברת המוזיקה הגדולה בעולם מודה לראשונה כי התעשייה אינה מסוגלת לעצור את מורידי ומשתפי הקבצים, וכי הבעיה נמצאת ברמת התודעה של הגולשים - אך עדיין לא מרימה ידיים
בשבוע שעבר פורסם כי החברה מתכוונת לתבוע גולשים גם על הורדות של הסרט "מטען הכאב".
על פי דיווח של ArsTechnica, בתשובה שהגישה ביום שבת חברת הכבלים וורנר לבית המשפט הסבירה החברה כי היא אינה מסוגלת להתמודד עם 2,094 צווים לחשיפת פרטים שהוציאה התובעת מבית המשפט.
"מקרים של זכויות יוצרים, הכוללים חשיפת פרטיו של צד שלישי וקשורים לזיהויים של נתבעים אלמונים לרוב נאמדים במקרים בודדים או בעשרות לכל היותר. מנגד, התובעת בתביעה זו בלבד דורשת את זיהויים של 2,094 נתבעים ו-809 כתובות IP. לחברת טיים וורנר אין מספיק עובדים כדי להיענות לבקשה” כותבת החברה בתשובתה לבית הדין.
רוצים פרטים של אלפיים גולשים? תגישו אלפיים תביעות
עוד מסבירה החברה כי בחודש ממוצע היא מקבלת 567 בקשות זיהוי, רובן מגורמי אכיפת חוק – החל מאיומי התאבדות, דרך חטיפת ילדים ועד לזיהוי כתובות רשת הקשורות בפעילות טרוריסטית.
בקשות אלה, מן הסתם, מקבלות עדיפות עליונה. בשארית הזמן הנותר, מטפלים ארבעת העובדים במשרה מלאה (ועוד אחד זמני) בבקשות אזרחיות, כמו זו של "קבוצת זכויות היוצרים".
חברת הכבלים טיים וורנר אומרת בתשובתה כי כדי להיענות לבקשות של התובעת הזו בלבד, ידרשו שלושה חודשי עבודה שלמים – מבלי לטפל באף בקשה אחרת, לרבות הבקשות של גורמי אכיפת החוק. לכן מבקשת וורנר מבית המשפט לבטל את הצווים.
ריי בקרמן, פעיל ידוע נגד תביעות זכויות יוצרים כוללות (בעיקר אלה של תעשיית המוזיקה) אשר לפי ArsTechnica, מספק שירותים משפטיים לוורנר – טוען כי אין כל משותף בין 2,094 הנתבעים שנדרשה זהותם, ואין אפשרות לתבוע את כולם בתביעה אחת “ייצוגית” וכוללת. לכן, אם התובעת רוצה את פרטיהם – שתתכבד ותגיש 2,094 תביעות נפרדות, לטענתו.
מאחר שכל הגשת תביעה כרוכה באגרה של 350 דולר, יהיה מדובר בהוצאה של כמעט 733 אלף דולר – הוצאה עצומה גם לחברת עורכי הדין שככל הנראה, מעוניינת ברווח קל ולא בהוצאה כבדה.
הרבה משתפי קבצים
מומלצים