שתף קטע נבחר
 

רוקדים עם הזרים

בין הקמפיין השנוי במחלוקת כנגד העובדים הזרים לתמיכה בעתידם של ילדיהם, אי שם בתל אביב אמנים ישראלים יוצרים מחול עם הפליטים ומוכיחים שעדיין עושים פה דברים טובים

  

צפו בחזרות לקראת מופע הבלט המשותף

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המפגש בין האמנים הישראלים ליאור ווטרמן, נטעלי שלוסר ומוטי ברכר עם הפליטים הסודנים בתל אביב התחיל במקלט בגינת לוינסקי, ממש ליד התחנה המרכזית, לב לבה של קהילת העובדים הזרים בגוש דן. האמן והמחזאי ווטרמן הכשיר את המקלט לסטודיו והזמין אמנים נוספים לחבור אליו. כך הצטרפו גם הציירת שלוסר, זוכת פרס רפפורט לאמן הצעיר ב-2007 וברכר, אמן, בובנאי, סטנדאפיסט ושחקן.

 

הפעילות המשותפת של השלושה, ביחד עם אמנים נוספים, התמזגה עם האוכלוסיה המקומית. הסקרנות של ילדי הזרים גברה ובעקבותיהם הגיעו גם המבוגרים קשיי היום. תוך זמן קצר הפך המפגש התרבותי לשגרה יומיומית של פעילות יצירתית, מתוך רצון לסייע לקהילת מהגרי העבודה והפליטים מסודן.

 

"כשחזרתי ארצה, ליאור ביקש ממני ללמד את החבר'ה את ריקוד הקראמפינג, שזה ריקוד חדש מבית היוצר של השחורים בלוס אנג'לס", נזכרת שלוסר, ציירת שמבקשת להגשים חלום כרקדנית. "לא ידעתי קראמפינג אבל מצאתי את עצמי מלמדת את הריקוד. כשהילדים הצטרפו היה ברור שהם יותר טובים מאיתנו. זה ריקוד אפריקני. עכשיו, אני מנסה ללמד את המבוגרים בלט".


רוקדים עם הפליטים הסודנים (צילום: אמיר בוגן)

 

ברכר מצידו התחיל את הפעילות שלו בגינת לוינסקי בסדנאות שהעביר לילדים בבניית בובות ובעריכת מפגשי "שעת סיפור" בספרייה המקומית. "המפגש שלי התחיל עם הילדים וביחד בנינו את הבובה 'מקס', איתה אני מופיע כיום", אומר ברכר, "עכשיו אני נהנה גם עם המבוגרים במחול הזה. הם תמימים, אבל מוסיפים כל כך הרבה צבע ועושר אמנותי. זה נהדר. זוהי מדינת הגירה - ההורים שלי עלו מרומניה, ועכשיו הם מאפריקה. זה רק תורם למגוון התרבותי שלנו".

 

סמואל ג'ק, מצדו כבר איבד את התמימות בישראל. אחרי שנמלט מרדיפת השלטונות בסודן מולדתו, נתקל באטימות מצד הרשויות בארץ. אלו הביאו לכליאתו בעבר וכיום מונעים את העסקתו. "אני מאוד אוהב את החברים הישראלים שלי, אבל הממשלה שמה אותנו בפינה. הם לא רוצים לתת לנו חיים טובים", אומר סמואל. הוא וחבריו מתנחמים ביוזמות כגון אלה וגם בפעילות תרבותית משלהם - קבוצות ריקודים עממיים מהבית, שהם מגבשים בין חברי הקהילה שלהם.

 

קטע הבלט עליו עובדים שלוסר, אחותה מור, ברכר וסמואל, ביחד עם הפליטים סלאח טוטו, וואניס אבוגור, יעקב עוואד, זאקי באביקר והאריס ראמדאטי, יעלה כחלק ממופע גדול ב-5 ביוני בו יוצגו ה"קלאסיקות של גינת לוינסקי" - פרי משותף לעמלם של האמנים והזרים ובתמיכת עוץ בעיר וארטאיס, ספריית גן לוינסקי לקהילות הזרות, ארגון מסיל"ה, עמותת טופז, קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות וגלריה זומר.

 

לצד הבלט, ישולבו מגוון מופעים: מהודו - ריקוד מקלות הינדי עממי "ראז"; מאתיופיה - המוזיקאי הידוע דג'ן מאנצ'לוט במופע שירה ונגינה על הכלי האתיופי המסורתי 'מאסינקו'; מסודאן – מחול מהשבטים של הרי הנובה בריקוד ה"קמבלה", מופע מלחמה חגיגי של שבט הנואר ומופע הגנגן עם המסלאית מדארפור; מאקוודור - ריקוד פנטומימה טרגי של אינס; מהפיליפינים - אנג'י בריקוד נר מינורי מסורתי, ומסין - דינג כהן בשיר עם סיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מור שלוסר וברכר בפעולה
צילום: אמיר בוגן
לאתר ההטבות
מומלצים