שתף קטע נבחר

 

שמן לאש בבנגקוק: מת מנהיג המפגינים שנורה

הגנרל חטיה סווסדיפול, שנפצע בראשו ביום חמישי, מת מפצעיו, והדבר עשוי לשלהב עוד יותר את ראשי "החולצות האדומות". מספר ההרוגים המשיך לטפס הלילה, ומצב חירום הוכרז כבר ביותר מרבע משטח המדינה. ומה עלה בגורל תיירות המין?

בנגקוק לא יודעת מרגוע, והסוף נראה רחוק: המהומות בבירת תאילנד בין המפגינים המתנגדים לממשלה לבין כוחות הביטחון נמשכו גם הלילה (יום ב'), ושירותי החירום וההצלה הודיעו כי מספר ההרוגים בגל העימותים האחרון, שנכנס ליומו הרביעי, עומד כבר על 35, אחרי שהלילה נהרגו עוד שני בני אדם. לראשונה בסבב העימותים הזה יש בין הקורבנות גם חייל מצבא תאילנד.

 

בתוך כך נמסר הבוקר כי המנהיג הצבאי של המפגינים, גנרל חטיה סווסדיפול, שנורה בשבוע שעבר בידי צלף, מת בבית

החולים שבו אושפז. הפגיעה בסווסדיפול היא שנתנה את האות להתפרצות המחודשת של האלימות, ומעניין לראות איזו השפעה תהיה לבשורה על מותו.

 

צלם של סוכנות הידיעות רויטרס דיווח כי חילופי אש כבדים נרשמו במהלך הלילה במלון היוקרה "דוסיט תאני" שבאזור

סילום, ממש ממול לאחד המחסומים שהקימו אנשי תנועת "החולצות האדומות". "כולם פונו מחדריהם והעבירו את הלילה בקומת המרתף, היו הרבה יריות", הוא סיפר. לפי הטלוויזיה התאילנדית, אדם אחד נהרג כשרימונים הושלכו לעבר המלון. מספר הפצועים בארבעת הימים האחרונים עומד כבר על 244.

 

אנשי "החולצות האדומות", הנאמנים לראש הממשלה המודח טקסין צ'ינווט, החלו במאבקם נגד הממשלה הנוכחית בחודש מארס, וטוענים כי ראש הממשלה אבהיסיט ווג'ג'יבה עלה לשלטון באופן לא חוקי, בעזרת מניפולציה של בתי המשפט ובגיבוי הצבא. הם אף דורשים להעניש את האחראים להרג מפגינים בסבב אלימות קודם, בחודש שעבר.


"מתעורר לגופות מול הבניין". מפנים פצוע בבנגקוק, אתמול (צילום: AFP)

 

אתמול הורחב מצב החירום שהוכרז בחלקים נרחבים מתאילנד לחמישה מחוזות נוספים, וכעת הוא מוחל על 22 מחוזות - יותר מרבע מהמדינה. גם במחוז אובון רצ'תאני, למשל, הבעירו מפגינים צמיגים בכמה כבישים. קבוצה אחת ניסתה גם לפרוץ למתחם צבאי, אך נהדפה בידי חיילים שירו באוויר.

 

בבירת המדינה שמכנה את עצמה בגאון "ארץ החיוכים", תושבים רבים - אלה שלא ברחו - מסתגרים בבתיהם ומקווים שהאלימות לא תתקרב אליהם. "אני לא מסוגל ללכת ליד החלון יותר", מספר טיראוואט טוסרנמפירום בשיחת טלפון. "לא עזבתי את הבניין. אגרתי מזון ומים ליומיים. אני לא יודע מה אעשה אם הם ייגמרו".

 

אף אחד לא בא ל"סופר גירלז"

האפשרות לצאת מהבית כלל אינה עומדת על הפרק בימים אלה בחלקים ממרכז בנגקוק, אזור שהפך ברובו לשדה קרב שיודע כל העת פיצוצים ויריות מחרישי אוזניים. רבות משדרותיה של הבירה ריקות, ככל שהעין יכולה לראות. על המדרכות, צלפי הצבא מתכופפים מאחורי שקי חול, ומפגינים מיידים לעברם חומרי נפץ ושורפים צמיגים.


"זה כמו בית קברות, הכל מת". תופסים מחסה (צילום: AFP)

 

טיראוואט מתגורר באזור מסחרי, צפונית לזירת המחאה המרכזית שבה מתנהלים עימותים קשים. הצבא הכריז על האזור הזה "אזור אש חיה"."איך אני אמור להרגיש כשאני מתעורר ויש גופות של אזרחים תאילנדים שרועות מול הבניין שלי?", הוא שואל.

 

כמעט כל האתרים באזור סגורים: מסעדות, סופרמרקטים ואפילו הגו-גו בארס ברובע פטפונג, אחד מיעדיהם המועדפים של

"תיירי המין" הרבים שנוהרים למדינה. האזור עמוס כעת במשאיות של זרנוקי מים ובכלי רכב צבאיים. "זה כמו בית קברות כאן. זה מת", אמר תאנין סומבונסירי, כשהוא יושב מחוץ לבר העונה לשם "סופר גירלז". "אתמול שמעתי לאורך כל היום יריות. אין אורחים. אפילו לא בלילה".

 

מחוץ למרכז העיר, החיים דווקא נמשכים באופן נורמלי במידת מה: אנשים קונים מצרכים, יוצאים לריצות בוקר ויושבים בבתי קפה. ובכל זאת, בבנגקוק כולה מורגשת אי נוחות, והחשש הוא שהאלימות תתפשט לאזורים נוספים בה. בינתיים, כל בתי הספר בעיר צוו לסגור את שעריהם למשך שבוע לפחות, החל מהיום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צמיגים בוערים ופיצוצים ליליים
צילום: AFP
צלפים על המדרכות. רגע קרבי בבנגקוק
צילום: AFP
מומלצים