שבועות נטול: עוגת "גבינה" ללא גבינה
שבועות הוא חג החלב, אז מה עושים אלה שלא צורכים אותו? ד"ר נעמה הראל מגישה מתכון לעוגת "גבינה" שאין בה מוצרי חלב או ביצים והיא מבוססת על קשיו ותותים. קלה להכנה, טעימה ולא פחות חשוב - יפת מראה
עוגת קרם קשיו
מתכון של ד"ר נעמה הראל, באדיבות אתר הצמחונות הישראלי
המרכיבים:
3 כוסות מים
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה
250 גרם תמרים מגולענים
300 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי
2 כפיות מיץ לימון
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
8 כפות קורנפלור מעורבבות בכוס מים
500 גרם תותים
עזרים: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
(צילום: סיגל בן-דוד)
אופן ההכנה:
- מעבדים את התמרים ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.
- טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר, מיץ הלימון, תמצית הווניל ו-3 כוסות מים.
- מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים.
- מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה.
- כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור, ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה.
- יוצקים את התערובת הסמיכה על תחתית התמרים, ומצננים במקרר לשעה.
- פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
- מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.
הצעות גיוון:
- במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.
- אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.
- את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.
- ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.
צילום: Index Open
מומלצים