פשרה בבנגקוק? המפגינים הציעו הפסקת אש
מנהיג "החולצות האדומות" צלצל לעוזרו של ראש הממשלה ומסר הצעה להפסקת העימותים בין הצדדים. הממשלה מצדה דורשת את השבת המפגינים לאזור בו התבצרו: "אם הם ישובו לשם, לחיילים לא יהיה במי לירות"
אנשי "החולצות האדומות", העומדים במרכז המהומות שהציתו סערה ברחובות בנגקוק, הציעו לממשלת תאילנד הפסקת אש בעימותים הקשים מול הצבא בהם מצאו את מותם 38 מפגינים. כך מסר אמש (יום ב') האחראי מטעם הממשלה על מגעים עם המפגינים. הממשלה הודיעה כי תסכים להצעה אם יפסיקו פעילי האופוזיציה את פעולות המחאה בבירה, אולם נראה כי הצדדים אינם קרובים להסכמה בנושא.
קורבסאק סבהבסו, עוזרו של ראש ממשלת תאילנד המופקד על המגעים עם המפגינים, סיפר כי מנהיג "החולצות האדומות" נטאווט סאיקווה שוחח עמו במשך חמש דקות בטלפון,
במהלכן מסר לו הצעה להפסקת העימותים. הוא מצידו הבהיר כי הממשלה תהיה מוכנה לקבל את ההצעה, בתנאי שאנשי "החולצות האדומות" יפסיקו את הפגנות המחאה ששיתקו את בירת תאילנד, וישובו לאזור בו היו מבוצרים בלב העיר.
"אם הם ישיבו את אנשיהם לאזור בו שהו, החיילים לא ירו עוד כדור אחד. אם הם ישובו לשם, במי יוכלו החיילים לירות?", אמר קורבסאק, "אם הם רציניים בנוגע להצעה, הם יכולים לעשות זאת".
השיחה בין השניים מהווה מגעים ישירים ראשונים בין הצדדים מאז פרצו העימותים האלימים, אולם קורבסאק העריך כי ההצעה לא תיושם בשל הפערים העמוקים בין המפגינים לממשלה. אתמול בצהריים החליטו המפגינים שלא להיענות לדרישת הצבא לעזוב את האזור שבו הם מתבצרים במרכז בנגקוק, עם פקיעתו של האולטימטום שהציבה הממשלה בנושא.
במקביל, קרא האו"ם לתאילנד לפעול להרגעת המצב ברחובות בנגקוק, כדי להימנע מאבידות נוספות בנפש. נציבת זכויות האדם של האו"ם, ניאבי פילאי, הפצירה בצדדים לקיים שיחות שיביאו להפסקת האלימות. "בסופו של דבר, מגעים הם הפתרון היחיד למצב. אני קוראת למנהיגי הצדדים להניח בצד את גאוותם לטובת העם התאילנדי", אמרה.
אתמול גבר המתח בבירת תאילנד לאחר שמנהיג הצבאי של המפגינים, גנרל חטיה סווסדיפול, מת
בבית חולים. סווסדיפול, שנורה בשבוע שעבר בידי צלף, נפגע קשות - דבר שגרר פגיעה מורלית קשה באנשי "החולצות האדומות". הפגיעה בסווסדיפול היתה זו שהביאה ביו חמישי שעבר לפרוץ שפיכות הדמים.
אנשי "החולצות האדומות", הנאמנים לראש הממשלה המודח טקסין צ'ינאוואט, החלו במאבקם נגד הממשלה הנוכחית בחודש מארס, וטוענים כי אבהיסיט עלה לשלטון באופן לא חוקי, בעזרת מניפולציה של בתי המשפט ובגיבוי הצבא.