שתף קטע נבחר

 

מלונות בגדה מתמלאים: "כמו טאבה, בלי הנסיעה"

בית לחם, יריחו, רמאללה ואפילו ג'נין - ב-300 שקל אפשר לסגור לילה עם ארוחת בוקר, וערביי ישראל מתחילים לנהור. גם מאירופה מגיעים תיירים, ויש אפילו כמה פלסטינים מקומיים שבאים לנפוש. התיירות בגדה בנסיקה - מסימני הרגיעה הבטחונית

הכל כלול, גם מחסום צה"ל בדרך. קשה היה להסתובב בשבועות האחרונים בבתי המלון בגדה המערבית - בעיקר ביריחו - בלי להיתקל בפנים של אזרחים ערבים מישראל. עדיין לא בכל פינה, אבל קשה כבר להתעלם מהעובדה שעבור ערביי ישראל, בתי המלון של בית לחם, יריחו, רמאללה ואפילו ג'נין, החלו להוות אלטרנטיבה משמעותית לחופי סיני, בייחוד בעקבות גל ההתרעות האחרון.

 

רגיעה ושגשוג בגדה המערבית - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

"אם אני תוך שעה-שעה וחצי נמצא ביריחו ומקבל את אותם תנאים של טאבה, גם מבחינת שירות ואיכות, במחיר כמעט זהה - אז אני יכול לוותר על חמש שעות הנסיעה לטאבה", סיפר ל-ynet תושב יפו. יש אפילו בונוס: ביריחו, בניגוד לטאבה, הוא יכול להרוויח יחד עם החופשה, בעיקר בתקופת החגים, גם הופעה של אחד הזמרים או הלהקות המובילים במגזר.


נא להכיר: מלון מובנפיק ברמאללה (צילום: עלי ואקד)

 

אבל הערבים מישראל הם רק חלק מהתמונה. הרוב הגדול בין שוכרי החדרים במלונות בגדה הוא עדיין תיירים מאירופה (יותר מ-50 אחוז), ונתח הולך וגדל בעוגה ננגס כיום גם על ידי תיירות הפנים מהרשות, הנהנית מתקופת פריחה כלכלית. התופעה הזו מתבהרת כשמסתכלים על המחירים: במקומות מסוימים, חדר לזוג ללילה עם ארוחת בוקר יסתכם ב-300 שקל, אבל גם הקצה היקר ביותר שווה לכל כיס - במלון אינטרקונטיננטל המפואר ביריחו, ישלמו זוג ושני ילדים 650 שקל בלבד.

 

בבית לחם צליינים, ביריחו נופשים, ברמאללה פסטיבלים

"בשנה שעברה נבנו תשעה בתי מלון חדשים - שישה בבית לחם ושלושה ברמאללה - ונוספו 500 חדרים", מסבירה סמאח קומסייה עווד, מנכ"ל התאחדות בתי המלון ברשות. "המגמה צפויה להימשך, כשאנו ממתינים לפתיחתו של מלון 'מובנפיק' ברמאללה".

 

בשיחה עם ynet, סקרה קומסייה את מפת התיירות בגדה: בבית לחם, שיעור משמעותי מהתיירים הם צליינים נוצרים, אך יש גם ערבים ישראלים שמגיעים בתקופות החגים ובסופי השבוע; ליריחו מגיעים ערבים מישראל וגם תושבים מהגדה; ברמאללה, הבירה המנהלית והמסחרית של הרשות, רוב התפוסה מיוחסת למשתתפי הכנסים והפסטיבלים השונים הנערכים בה - למשל, לאחרונה התקיימו בעיר פסטיבלים בינלאומיים למחול מודרני ולקולנוע.

 

בגדה מברכים על הצמיחה בענף, שמייצרת עוד אלפי מקומות עבודה לתושבים. קומסייה מייחסת את המגמה החיובית ליציבות הפוליטית והבטחונית ההולכת ותופסת מקום של קבע ברחובות ערי הגדה: פיגועים כמעט ואין, הרשות ממקדת את מאמציה בבניין ה"מדינה שבדרך",

ו"כוחות דייטון" הפלסטיניים, שאומנו על ידי האמריקנים, משליטים חוק וסדר ברחובות.

 

את הפוטנציאל הזה מזהים גם יזמי נדל"ן, שמעריכים כי המגמה תימשך, והחלו להתחרות בבתי המלון באמצעות דירות להשכרה לתקופה קצרה. כך צומחים פרברים חדשים, למשל בין רמאללה לביר-זית. ואלה מביאים עמם רשתות סופרמרקטים שמבקשות בלעדיות בשכונות החדשות.

 

אפילו הסקפטיים שבקרב הפלסטינים מודים כיום כי בתקופה האחרונה יש יותר ויותר כסף בענף התיירות בגדה - משום שיותר פלסטינים יכולים להרשות לעצמם ליהנות מנופש ברמה שמתאימה לכיס שלהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מלון "מובנפיק" שעומד להיפתח ברמאללה
צילום: עלי ואקד
מלון "אלהמברה" ברמאללה
צילום: עלי ואקד
מומלצים